Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας: “Διακοπή των εργασιών για την τσιμεντοποίηση του Ερημίτη”

• Πρώτη μήνυση σήμερα 25-6 από τον Πρόεδρο της Επιτροπής ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας Αντιδήμαρχο Χάρη Κουτσούρη.
• Αύριο μήνυση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας διέταξε διακοπή των εκσκαφικών εργασιών στην απείρου φυσικού κάλλους περιοχή του Ερημίτη καθόσον δεν είχε προηγηθεί αίτημα προς αυτήν και παρουσία αρχαιολόγου να γίνονται οι εκσκαφές, όπως απαιτείται για όλους τους πολίτες, με βάση τον αρχαιολογικό νόμο.
Αναλυτικά το κείμενό έχει ως εξής:
«Επειδή πληροφορηθήκαμε ότι εκτελούνται εργασίες στο οικόπεδο φερόμενης ιδιοκτησίας σας στη θέση «Αρταβάνη» (Ερημίτης) της περιοχής Αγίου Στεφάνου Δ.Ε. Κασσωπαίων σας επισημαίνουμε τα εξής:
Όλες οι χωματουργικές εργασίες συμπεριλαμβανομένων των αποψηλώσεων, των εκσκαφών, των διαμορφώσεων χώρων κτλ σε όλα τα τμήματα έργου (ΕΣΧΑΔΑ Κασσιώπη Κέρκυρας) θα πραγματοποιηθούν υπό την εποπτεία της Εφορείας μας σύμφωνα με τον όρο 7 της ανωτέρω σχετικής απόφασης.
Επίσης θα πρέπει να υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΠΟΑ και του κυρίου έργου όπως ορίζεται στο κεφ. Γ΄ άρθρο 6 του Ν. 4072/2012 και σύμφωνα με τον όρο 11 της ανωτέρω απόφασης.
Ως εκ τούτου παρακαλούμε όπως διακόψετε κάθε εργασία και να έλθετε άμεσα σε επικοινωνία με την Υπηρεσία μας.
Σε αντίθετη περίπτωση θα κινηθεί εναντίον σας κάθε νόμιμη διαδικασία.»
Σήμερα 25-6-2020 υποβλήθηκε μήνυση στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας Αντιδήμαρχο Χάρη Κουτσούρη.
Αύριο Παρασκευή 26-6-2020 ώρα 12 μ.μ ακριβώς στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας θα κατατεθεί μήνυση από το Σωματείο «ΕΡΗΜΙΤΗΣ ΠΛΟΥΣ.. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΚΤΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» κατά όλων των φυσικών προσώπων (νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας, του εργολάβου, των χειριστών μηχανημάτων, και κατά κάθε φυσικού συνεργού και ηθικού αυτουργού ). Θα είναι παρόντες ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης και σύμπασα η Νομική Ομάδα υποστήριξης του Αγώνα: Ο Συντονιστής Γιώργος Ν. Καλούδης(αφιλοκερδώς) και οι Νίκος Ράλλης, Μάνος Ράπτης, Μπάμπης Τσενεμπής και Αλέκος Παπαδάτος.
Υπενθυμίζουμε ότι και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έχει λάβει (κατά πλειοψηφία) σημαντική απόφαση πολύπλευρης συμπαράστασης στον αγώνα, την οποία αναμένουμε πλέον έμπρακτα. Επισυνάπτεται η ως άνω απόφαση με αριθμό: 6-56/24-2-2020 (ΑΔΑ: ΩΘΤΞ46ΜΓ2Α-6 Ε 6).

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ