Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η β’ φάση διανομής της επισιτιστικής βοήθειας στην Κέρκυρα

Share:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η διανομή τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής στους δικαιούχους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)» από την Κέρκυρα και τους Παξούς, το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Ιουνίου 2020 στο 5ο χλμ της Εθνικής Πέλεκα (απέναντι από τη φαρμακαποθήκη) τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας λόγω της πανδημίας Covid-19.
Ωφελούμενοι ήταν περισσότερες από 800 οικογένειες, στις οποίες παραδόθηκαν τρόφιμα, νωπά προϊόντα (τυρί, μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας), είδη οικιακής χρήσης και ατομικής υγιεινής. Τα νωπά τρόφιμα που απέμειναν παραδόθηκαν σε προγράμματα συσσιτίων που λειτουργούν στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και στην Εκκλησία.
Την επιμέλεια υλοποίησης του προγράμματος είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης Κώστας Ζορμπάς , ο οποίος παρευρέθηκε στο χώρο διανομής τις δυο ημέρες παράδοσης των προϊόντων στους δικαιούχους, παρακολουθώντας την διαδικασία, την οργάνωση και την διαχείριση του προγράμματος.
«Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία καταφέραμε να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε τον β’ κύκλο διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στην Κέρκυρα. Πρόκειται για δράση υψηλής κοινωνικής προσφοράς, προκειμένου να υποστηριχθούν συμπολίτες μας που βιώνουν δυσκολίες ειδικά αυτή την περίοδο», τόνισε ο κ.Ζορμπάς
Επισημαίνεται ότι η β’ φάση διανομής της επισιτιστικής βοήθειας θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο όπως και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες. Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση.

Previous Article

Συνελήφθη ένα άτομο για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα

Next Article

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας: “Διακοπή των εργασιών για την τσιμεντοποίηση του Ερημίτη”

Σχετικά Άρθρα