Συνεργασία Αντιπεριφερειάρχη Αλέξη Αλεξάκη με AOCTA

Share:

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας, κου Αλεξάκη, με τον Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας (AOCTA). Συγκεκριμένα στην συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ Σπύρος Χαλικιόπουλος (Πρόεδρος), Δημήτρης Διαβάτης , Σπύρος Κουλούρης και Ναπολέων Πάτρας.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο παρέχει εκπαίδευση στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα για τον Τουριστικό Κλάδο. Το πρόγραμμα ξεκινά την Δευτέρα 29 Ιουνίου, με πρώτο κύκλο εκπαίδευσης για τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα .
Διάχυτος ωστόσο παραμένει ο προβληματισμός, όπως εκφράστηκε από όλους τους συμμετέχοντες στην συζήτηση, για το αβέβαιο τοπίο της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, αλλά και για επιπτώσεις της πανδημίας που θα επηρεάσουν το τουριστικό σκηνικό και επόμενων περιόδων.
Ο κος Αλεξάκης ενημέρωσε παράλληλα και για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας, να εκπονήσει υπόμνημα απολογισμού των μέτρων που ελήφθησαν, ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα της αποτελεσματικότητας τους, αλλά και για να καλυφθούν τομείς, όπως η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, για τους οποίους δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής ιδιαίτερη έμφαση.

Previous Article

Από την 1η Ιουλίου πολίτες από 14 χώρες εκτός ΕΕ θα μπορούν να ταξιδεύουν σε αυτήν σύμφωνα με την λίστα που δόθηκε στην δημοσιότητα. Εκτός και η Τουρκία.

Next Article

Ξαναλειτουργούν τα Περίπτερα Ενημέρωσης Τουριστών σε Σαρόκο και “Καρβουνιάρη” με παράλληλες ενέργειες σύγχρονης ενημέρωσης

Σχετικά Άρθρα