Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ασφαλής τουριστικός προορισμός για όλη την Ευρώπη τα Ιόνια Νησιά.

Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας επέλεξε ο Υπουργός Τουρισμού ως πρώτο προορισμό επίσκεψης, καθώς από σήμερα 1η Ιουλίου ξεκινά το άνοιγμα των διεθνών πτήσεων στα αεροδρόμια όλης της χώρας
Σε ευρεία σύσκεψη φορέων του τουρισμού και των επαγγελματιών της Κέρκυρας στο Αεροδρόμιο «Ι.Καποδίστριας», παρουσία του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη, Κοινωνικής Συνοχής Δημόσιας Υγείας, και Απασχόλησης Κώστας Ζορμπάς, Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας Αλέξανδρος Αλεξάκης εκπροσωπώντας την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου καθώς και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νίκος Μουζακίτης.
Η επίσκεψη του κ.Θεοχάρη πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της έναρξης της τουριστικής περιόδου και την ετοιμότητα των αεροδρομίων της χώρας για την υποδοχή πτήσεων από το εξωτερικό.
Ο Υπουργός Τουρισμού μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες υποδέχθηκαν την πρώτη πτήση από την Βουδαπέστη με 104 επιβάτες, στους οποίους έγιναν οι απαιτούμενοι έλεγχοι για τον κορονοϊό και ελήφθησαν όλα τα μέτρα ασφαλείας, ενώ τηρήθηκαν πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε όλη τη διαδικασία μέχρι την έξοδό τους από το αεροδρόμιο.
«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα και δεν είναι τυχαίο που βρίσκομαι εδώ, στην Κέρκυρα, για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού. Από την Κέρκυρα ανοίγει ξανά η τουριστική σεζόν στη χώρα μας, ανοίγουν ξανά οι τουριστικές επιχειρήσεις για να υποδεχτούν κόσμο και να ξαναγυρίσουμε σε μια κανονικότητα που όλοι επιθυμούμε. Η τουριστική σεζόν δεν θα είναι ίδια με πέρσι. Όμως, οι προτεραιότητες έπρεπε να είναι άλλες. Ο άνθρωπος, η υγεία όλων μας, ήταν πάντα στο επίκεντρο των αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Πλέον, με το σταδιακό ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού που επιχειρούμε, θα αποδείξουμε πως η χώρα μας όπως πρωτοστάτησε στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, έτσι και τώρα θα πρωτοπορήσει στο άνοιγμα του τουρισμού», τόνισε ο κ.Θεοχάρης επισημαίνοντας ότι χθες πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη συμφωνία με τον επιχειρηματικό κολοσσό, την TUI, η οποία θα φέρει στη χώρα μας πάρα πολλούς επισκέπτες, τουλάχιστον τους μισούς από όσους έφερε πέρσι.
Στη σύσκεψη που ακολούθησε με τη συμμετοχή, του βουλευτή Κέρκυρας Στέφανου Γκίκα, της δημάρχου Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπης Υδραίου, της Προέδρου του ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου ,του Αντιδήμαρχου Τουρισμού Παναγιώτη Βαρούχα, του πρόεδρου της ΔΕΕΠ της ΝΔ Γιάννη Κοντού, του Ιατρικού Συλλόγου και φορέων του τουρισμού και της εστίασης εκφράστηκε η αγωνία των επαγγελματιών και των εργαζομένων στον τουρισμό για τη σαιζόν που διανύουμε, την έλλειψη ρευστότητας στην τοπική αγορά, ενώ ζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των συνόρων με τη Βρετανίας, καθότι κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην τουριστική αγορά της Κέρκυρας. Συζητήθηκε επίσης η εφαρμογή και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων , καθώς και τα μέτρα ασφαλείας.
Οι τρεις Αντιπεριφερειάρχες ενημέρωσαν τον Υπουργό Τουρισμό για την ετοιμότητα που υπάρχει για τη φιλοξενία των επισκεπτών επισημαίνοντας ότι τα Ιόνια Νησιά, αποτελούν ασφαλή τουριστικό προορισμό για όλη την Ευρώπη. Παράλληλα αναφέρθηκαν και στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων πάνω στα υγειονομικά πρωτόκολλα τουρισμού για 20.000 περίπου επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου με στόχο να αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας και στις τουριστικές επιχειρήσεις. Ο κ. Ζορμπάς έθεσε υπόψιν του κ.Θεοχάρη και το ζήτημα της επαναφοράς του λιμένα Κέρκυρας στις πύλες υποδοχής τουριστών και όπως διευκρίνισε ο Υπουργός Τουρισμού δρομολογείται άμεσα λύση μετά τον αποκλεισμό του.
Όπως τόνισε η κ.Ανδριώτη φέτος είναι μια χρονιά δύσκολη και εντελώς διαφορετική αλλά θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία. «Ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ως Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε όλες τις προκλήσεις και σε κάθε βοήθεια που θα μας ζητηθεί από την πολιτεία , προκειμένου να προσφέρουμε ασφάλεια και προστασία προς τους τουρίστες. Τα Ιόνια Νησιά και η κορωνίδα τους η Κέρκυρα είναι και θα είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός για όλη την Ευρώπη», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι το απαιτούμενο για την καλή και επιτυχημένη πορεία του τουρισμού , στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες από την πανδημία, είναι η συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων. Επισήμανε δε, ότι το Υπουργείο Τουρισμού θα είναι κοντά στην Κέρκυρα και στους φορείς της για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, ώστε να επιλύεται άμεσα και αποτελεσματικά.
Μετά το πέρας της σύσκεψης η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας χάρισε ένα λεύκωμα με την ιστορία των Φιλαρμονικών του νησιού στον Υπουργό Τουρισμού, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από το πλούσιο έργο τους.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ