Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τι ζητούν οι ξενοδοχουπάλληλοι

Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό- τουρισμό πραγματοποιήσαμε σήμερα συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων του ΟΑΕΔ και του ΣΕΠΕ στην Κέρκυρα ζητώντας από την κυβέρνηση να χορηγήσει σε όλους τους εργαζόμενους στον επισιτισμό-τουρισμό και τα ξενοδοχεία έκτακτο επίδομα ανεργίας για το μήνα Μάιο χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Οι συνάδελφοι μας είναι καταχρεωμένοι, ζουν με δανεικά ή χωρίς ένα ευρώ στην τσέπη τους. Ζητάμε παράλληλα να δοθεί μηνιαίο επίδομα ανεργίας 600€ το χειμώνα για όλους τους μήνες μέχρι οι εποχιακά άνεργοι να επαναπροσληφθούν το 2021.
Σαν να μην έφτανε η τραγική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, σήμερα πρώτη ημέρα υποβολής των δηλώσεων των εργαζομένων στην πλατφόρμα του υπουργείου για την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα στήριξης βρήκαμε το σύστημα ανενεργό. η εξέλιξη αυτή προκαλεί οργή και αγανάκτηση στους εργαζόμενους αφού στην ανέχεια προστίθεται και ο εμπαιγμός. Ζητάμε την άμεση λειτουργία του συστήματος για την υποβολή των δηλώσεων και δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι αν συνεχιστεί αυτή η τακτική της κυβέρνησης θα προχωρήσουμε και σε νέες, δυναμικότερες κινητοποιήσεις. Σε κάθε περίπτωση τα ελάχιστα άμεσα αιτήματά μας για τα οποία δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την πλήρη ικανοποίησή τους είναι:
• Να καταβληθεί τώρα έκτακτο επίδομα ανεργίας μήνα Μάιου σε όλους τους εποχιακούς που εργάστηκαν το 2019 χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Να ενταχτούν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό τουρισμό στο πρόγραμμα στήριξης με αναστολή εργασίας και αύξηση της μηνιαίας στήριξης για όλους από 534€ στο ύψος του μισθού της κλαδικής ΣΣΕ.
• Επέκταση του μηχανισμού στήριξης (αναστολή εργασίας) για το μήνα Οκτώβριο.
• Καταβολή επιδόματος ανεργίας 600€ από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι να ανοίξει η επιχείρηση και να επαναπροσλάβει τον εργαζόμενο μέχρι το 2021.
• Πάγωμα των χρεών των εργαζομένων σε τράπεζες, εφορία και απαλλαγή από λογαριασμούς ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας για όσο διαρκεί η ανεργία.
• Πλήρη και υποχρεωτική εφαρμογή των κλαδικών ΣΣΕ στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό τουρισμό.
• Καταβολή αναλογίας επιδόματος αδείας και δώρου εορτών Χριστουγέννων για το διάστημα από 1η Ιουνίου έως 31 Οκτώβρη από όλους τους εργοδότες ανεξάρτητα αν θα λειτουργήσουν ή όχι τις επιχειρήσεις.
• Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων και πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό των υγειονομικών μονάδων κάθε περιοχής για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων κορονοϊου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ