Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης για την συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Share:

Με βαρυσήμαντη δήλωση που αφορούσε στον «ΕΡΗΜΙΤΗ» ολοκλήρωσε τη σύσκεψη με τους τέσσερεις Δημάρχους της ΠΕ Κέρκυρας ,ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, την Τετάρτη 2-7-2020 .
Η δήλωση που αφορά στην επανεξέταση του «ΕΡΗΜΙΤΗ» ήταν απόρροια του έντονου προβληματισμού του μετά από εμπεριστατωμένη ενημέρωση του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη.
Λίγο νωρίτερα ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας καλωσόρισε τον Πρόεδρο , ευχαριστώντας τον για τη συμβολή του στη διοικητική διαίρεση του Νομού η οποία αποδεικνύεται σωτήρια και επεσήμανε τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία ζητώντας τη στήριξη και παρέμβαση του. Ακολούθως, παρατίθενται σημεία από το υπόμνημα που παρέδωσε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:
Ειδικότερα :
…«ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ :
128 χιλιόμετρα Νομαρχιακής- Περιφερειακής οδοποιίας σε κακή κατάσταση.
38 χωριά , 100 οικισμοί που καλύπτουν το 30% τουριστικής κίνησης διατρέχονται από οδικό δίκτυο που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.
ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ: Πεπαλαιωμένο ( άνω των 30 χρόνων) κι επικίνδυνο σε πολλές περιπτώσεις. ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ-ΦΡΑΓΜΑΤΑ-ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΕΣ.
ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ: Επέκταση σε όλο το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.
ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ: Σοβαρές ελλείψεις . Αναγκαιότητα ίδρυσης νέων σχολικών μονάδων : ειδικό σχολείο-ΕΠΑΛ-νηπιαγωγεία. Συντηρήσεις στις υφιστάμενες.
Ο αγροτικός τομέας , έχει εγκαταλειφθεί και εξ αιτίας αδυναμίας πρόσβασης λόγω του κατεστραμμένου αγροτικού οδικού δικτύου. Δεδομένο που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη αφού η ελαιοκαλλιέργεια αποτελεί εναλλακτική οικονομική προοπτική.
Ανύπαρκτη είναι και η δασική οδοποιία γεγονός που δυσκολεύει τα μέγιστα ακόμα και την πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων.
ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:
Υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών και ελλιπής εξοπλισμός του Δήμου σε μηχανήματα.
Υποστελέχωση των δομών υγείας-(Κέντρα Υγείας-Νοσοκομείο).
Υποστελέχωση Κοινωνικών δομών
Υποστελέχωση Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και ελλιπής εξοπλισμός αναγκαίων μηχανημάτων .
Αναγκαιότητα δημιουργίας μεγάλου λιμανιού .

Παράλληλα ζήτησε να λειτουργήσουν ευεργετικές ενέργειες για ανακούφιση πληττόμενων : εργαζομένων –επιχειρήσεων- ελεύθερων επαγγελματιών , σε όλους τους τομείς ( τουρισμού κ.λ.π.) και δη:
• Επέκταση -συνέχιση βοηθητικού επιδόματος 800€ σε όλους τους εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες .
• Πάγωμα των χρεών των εργαζομένων – επιχειρήσεων-ελεύθερων επαγγελματιών
• Πάγωμα ΕΝΦΙΑ
• Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων .
• Οι επιχειρήσεις, χρειάζονται επειγόντως, βοήθεια ρευστότητας να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Να σταματήσει ο εμπαιγμός τους από τις Τράπεζες και να ισχύσει η έγκριση δανείων με ευνοϊκές προδιαγραφές».

Τέλος, ο Πρόεδρος ακούγοντας το Δήμαρχο να αναλύει εμπεριστατωμένα το θέμα της τσιμεντοποίησης-ξεπουλήματος του χαρακτηρισμένου ως ΤΟΠΙΟΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ της περιοχής «ΕΡΗΜΙΤΗΣ» ΚΕΡΚΥΡΑΣ εν μέσω προκλητικών επικοινωνιακών διαδρομών και με την ψευδαίσθηση της υπεροχής, αγνοώντας τις νόμιμες διαδρομές ( άδειες από την αρχαιολογία κ.λ.π.), με διαδικασίες ταχύτατες, αφαιρώντας αρμοδιότητες από την τοπική αυτοδιοίκηση (έγκριση υψομετρικών), δήλωσε πως προβληματίστηκε έντονα και εξήγγειλε την επανεξέταση του «ΕΡΗΜΙΤΗ» .

Previous Article

Την Τρίτη 7 Ιουλίου εκδήλωση του Κ.Κ.Ε για τον τουρισμό στην Ανουντσιάτα

Next Article

Σχετικά Άρθρα