Ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Τσίπρα στη Κέρκυρα

Share:

Με απόλυτη επιτυχία και σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κέρκυρα.
Ο Πρόεδρος και οι Τομεάρχες Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου είχαν αρχικά συναντήσεις με το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και τους συνδικαλιστικούς φορείς εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο, και στη συνέχεια με τους παραγωγικούς φορείς τουρισμού. Μετά την επίσκεψη τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας, ο κύκλος των επαφών του Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώθηκε στη συνάντησή του με τους τέσσερις δημάρχους του Νομού Κέρκυρας.
Των συναντήσεων, προηγήθηκε περιοδεία στον εμπορικό ιστό της πόλης όπου δόθηκε η δυνατότητα στον Αλέξη Τσίπρα να συνομιλήσει με εργαζομένους, επαγγελματίες και πολίτες του νησιού, να ακούσει τον προβληματισμό όλων για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν, την ανυπαρξία κυβερνητικού σχεδιασμού στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της εργασίας, και την κοινή τους αγωνία για τις προοπτικές της τουριστικής περιόδου και τις δύσκολες μέρες του επερχόμενου χειμώνα. Δυστυχώς, όλοι αυτοί η αγωνία και οι προβληματισμοί της κοινωνίας επιβεβαιώθηκαν στις συσκέψεις που ακολούθησαν με τους παραπάνω φορείς.
Ο απόλυτος αποκλεισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από οικονομική στήριξη και χρηματοδοτικά εργαλεία, η απόλυτη έλλειψη δανείων κίνησης, ο ερασιτεχνισμός στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, η απουσία ουσιαστικών μέτρων ανακούφισης των εποχικών επιχειρήσεων από τις υποχρεώσεις τους, η ανάγκη για εμπροσθοβαρή στήριξη της εργασίας επισημάνθηκαν από όλους τους παραγωγικούς φορείς τουρισμού.
Η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοικοκυριά και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, η έλλειψη ισχυρών μέτρων στήριξης των ανέργων, οι κατηγορίες ουσιαστικά εποχικών εργαζομένων και ανέργων που είναι «αόρατοι» από την κυβερνητική πολιτική, η ανάγκη κινήτρων επιδότησης της εργασίας και η απουσία ισχυρής κοινωνικής πολιτικής στήριξης κοινωνικά ασθενέστερων στρωμάτων ήταν τα κυριότερα ζητήματα που έθεσαν στις τοποθετήσεις τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον τουρισμό.
Ο Αλέξης Τσίπρας αφουγκράστηκε τις μεγάλες ανησυχίες των φορέων, την έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια αναφορικά με τα ελλιπή κυβερνητικά μέτρα, την έλλειψη ολοκληρωμένου και επαρκούς οικονομικού σχεδιασμού στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης και των εργαζομένων, και ανέπτυξε τις θέσεις του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι» του κόμματος, επισήμανε το γεγονός ότι είναι ταυτόσημες με αυτές των επαγγελματιών και των συνδικαλιστικών φορέων, και δεσμεύτηκε να προωθήσει τα αιτήματα των φορέων σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.
Στη συνάντησή του με τους δημάρχους του Νομού Κέρκυρας (Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Βόρειας Κέρκυρας, Νότιας Κέρκυρας και Παξών) αναπτύχθηκαν διάφορα κρίσιμα τοπικά θέματα και η δημιουργία των νέων δήμων. Ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που είχε εξαγγείλει το 2017 ως πρωθυπουργός στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο.
Στη χρηματοδότηση του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με 31 εκατ. ευρώ, στις υποδομές του οδικού δικτύου με 32 εκατ. ευρώ, στην ενεργοποίηση του «ξεχασμένου» φακέλου των φραγμάτων και τη χρηματοδότηση της 1ης φάσης του έργου με 49 εκατ. ευρώ, στην οικονομική υποστήριξη της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης-ΟΧΕ της Κέρκυρας με την εξασφάλιση δεσμευμένων πόρων 71 εκατ. ευρώ και τη δημιουργία των δύο κλειστών γυμναστηρίων στη Βόρεια και στη Νότια Κέρκυρα με το ποσό των 6 εκατ. ευρώ. Έργα που είτε εκτελούνται είτε βρίσκονται ήδη σε φάση δημοπράτησης είτε σε μελετητικό επίπεδο, με εξασφαλισμένες όμως χρηματοδοτήσεις.
Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αλέξη Τσίπρα συνόδευσαν πολλά μέλη και στελέχη του κόμματος, ενώ στις συναντήσεις του με τους φορείς έλαβαν μέρος ο Βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ο πρ. Βουλευτής Κώστας Παυλίδης, ο πρ. Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας Φώντας Βλάχος.

Previous Article

Ερώτηση Δημήτρη Μπιάγκη για κέντρα Υγείας

Next Article

Στέφανος Γκίκας: «Η σημερινή Ημέρα μας γεμίζει Αισιοδοξία»

Σχετικά Άρθρα