Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Και η Ελλάδα τελικά στην βρετανική λίστα των χωρών που θα ταξιδεύουν χωρίς καραντίνα οι Άγγλοι

Παρά τις δηλώσεις Βρετανών αξιωματούχων το πρωί για τοποθέτηση της Ελλάδας στην λίστα των «κόκκινων χωρών», που οι ταξιδιώτες θα μπαίνουν σε 14ήμερη καραντίνα, τελικά στην λίστα που ανακοίνωσε πριν από λίγο το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, η χώρα συμπεριλήφθηκε στην λίστα των χωρών που από τις 10 Ιουλίου οι Άγγλοι, θα ταξιδεύουν χωρίς καραντίνα.

Μένει βέβαια να τροποιήσει και η Ελλάδα την απόφασή της που προβλέπει ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου, απαγορεύονται οι πτήσεις από Αγγλία και Σουηδία και να εκδοθεί και η σχετική notam.

Μεταξύ των χωρών που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Πορτογαλία, η Σουηδία, το Μεξικό, η Βραζιλία, η Ρωσία, το Ιράν, η Ινδία, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, η Κίνα και η Ταϊβάν. Η Πορτογαλία ήταν η αξιοσημείωτη απουσία στη λίστα των 59 προορισμών, ενώ αναμενόμενες ήταν οι απουσίες των ΗΠΑ και Σουηδίας. Επίσης αποκλείστηκαν το Ντουμπάι και το Αμπού Ντάμπι. Η Τουρκία συμπεριλήφθηκε, παρά τις εικασίες ότι πιθανώς να έμενε εκτός.

Η ανακοίνωση

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης, «από τις 10 Ιουλίου 2020, εκτός εάν έχουν επισκεφθεί ή σταματήσει σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ή επικράτεια τις προηγούμενες 14 ημέρες, οι επιβάτες που φτάνουν από τις ακόλουθες χώρες και εδάφη δεν θα υποχρεωθούν να απομονωθούν κατά την άφιξή τους στην Αγγλία.

ΑνδόραΓερμανίαΝέα Ζηλανδία
Αντίγκουα και ΜπαρμπούνταΕλλάδαΝορβηγία
ΑρούμπαΓροιλανδίαΠολωνία
ΑυστραλίαΓρενάδαRéunion
ΑυστρίαΓουαδελούπηΣαν Μαρίνο
ΜπαχάμεςΧονγκ ΚονγκΣερβία
ΜπαρμπάντοςΟυγγαρίαΣεϋχέλλες
ΒέλγιοΙσλανδίαΝότια Κορέα
Bonaire, Sint Eustatius και SabaΙταλίαΙσπανία
ΚροατίαΤζαμάϊκαΣεν Μπαρτελέμι
ΚουρασάοΙαπωνίαΣεν Κιτς και Νέβις
ΚύπροςΛιχτενστάινΑγία Λουκία
Τσεχική ΔημοκρατίαΛιθουανίαΣεν Πιερ και Μικελόν
ΔανίαΛουξεμβούργοΕλβετία
ΔομίνικοςΜακάοΤαϊβάν
Νήσοι ΦερόεςΜάλταΤρινιντάντ και Τομπάγκο
ΦίτζιΜαυρίκιοςΤουρκία
ΦινλανδίαΜονακόΗ πόλη του Βατικανού
ΓαλλίαΟλλανδίαΒιετνάμ
Γαλλική ΠολυνησίαΝέα Καληδονία

Η Ιρλανδία εξαιρείται ήδη ως μέρος της κοινής περιοχής ταξιδιού, όπως και τα Channel Islands και το Isle of Man. Επιπλέον, θα εξαιρεθούν τα 14 Βρετανικά Υπερπόντια Εδάφη.

Αυτή η λίστα μπορεί να αναθεωρηθεί τις επόμενες ημέρες μετά από περαιτέρω συζητήσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των διεθνών εταίρων. Για τα ταξίδια στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τα κράτη».

Πηγή: money-tourism.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ