Την Τρίτη 7 Ιουλίου εκδήλωση του Κ.Κ.Ε για τον τουρισμό στην Ανουντσιάτα

Share:

Πολιτική εκδήλωση με τίτλο “Τουρισμός από βαριά βιομηχανία βαριά ασθενής” διοργανώνει την Τρίτη 7 Ιουλίου, στις 19:30 το απόγευμα, στην Ανουντσιάτα, η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ όπου θα παρουσιάσει τις θέσεις του Κόμματος για τον κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού με ομιλητή τον Γιώργο Στεφανάκη, στέλεχος του ΚΚΕ και πρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων σε Επισιτισμό – Τουρισμό – Ξενοδοχεία νομού Αττικής.

Ο Τουρισμός είναι από τους κλάδους που η κερδοφορία του εκτοξεύτηκε και στα χρόνια της κρίσης. Μαζί της εκτοξεύτηκε και η εκμετάλλευση των εργαζομένων του κλάδου με εξαντλητικά ωράρια, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις και απληρωσιά. Πάνω σε αυτήν την “ευελιξία”, που τσακίζει κόκαλα, στηρίζεται το τουριστικό “θαύμα” το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να θωρακίσει με τα ίδια και χειρότερα εργαλεία απέναντι στην πανδημία και την οικονομική κρίση.

Τα προηγούμενα 10 χρόνια της κρίσης οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Κέρκυρα πλήρωσαν πολλά για να ανακάμψει η καπιταλιστική οικονομία, πλήρωσαν τόσο την κρίση όσο και την ανάπτυξή τους, την ίδια ώρα που οι μεγαλοξενοδόχοι έβλεπαν τα κέρδη τους να αυξάνονται κάθε χρόνο, σπάζοντας το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Σήμερα την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι στον κλάδο ζουν καθημερινά με την αγωνία και την ανασφάλεια για το μέλλον τους “βγάζει μάτι” η στήριξη προς τους μεγάλους ομίλους με ζεστό χρήμα και άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να σταθεί όρθιο το ξενοδοχειακό κεφάλαιο με θύματα τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Χρειάζεται ριζικά διαφορετική πορεία, η αναψυχή και η ξεκούραση πρέπει να αποτελούν κατοχυρωμένο δικαίωμα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και όχι ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Να έχουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο συγκροτημένα δικαιώματα και όχι να χτίζονται «τουριστικά θαύματα» πάνω σε μισθούς πείνας και συνθήκες γαλέρας. Να απολαμβάνουν και οι ίδιοι μέρες ξεκούρασης και αναψυχής, να μειωθεί ο ημερήσιος χρόνος εργασίας, ιδιαίτερα την περίοδο αιχμής, με ταυτόχρονη αύξηση του εισοδήματός τους.

Η δύναμη των εργαζομένων βρίσκεται στον αγώνα τους, τη διεκδίκηση για να παραμείνουν ζωντανοί, υγιείς, αξιοπρεπείς.

Previous Article

Μπορεί η Δήμαρχος Κερκυραίων κα Υδραίου ελέω συγκυβερνήτη Νεράντζη να συμπεριφέρεται ως κομματάρχης χωριού της Νέας Δημοκρατίας;

Next Article

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης για την συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Σχετικά Άρθρα