Το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου

Share:

Εν μέσω πανδημίας, η Διοίκηση απέναντι σε όλα αυτά τα προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης προβαίνει σε αλλαγές θέσεων τοποθέτησης όλων των προϊσταμένων των κλινικών και των τμημάτων του Νοσηλευτικού κλάδου εκτός των μονάδων αλλά και ορισμένων του Διοικητικού κλάδου! Να υποθέσουμε ότι αυτή είναι επιβράβευση της όλης προσπάθειας των εργαζόμενων στην πανδημία.
Φυσικά, αυτή η ενέργεια της διοίκησης είχε επιχειρηθεί να γίνει μόλις είχε αναλάβει ο νέος Διοικητής, αρχές του χρόνου. Ως Σωματείο, είχαμε επισημάνει την αντίθεση μας, τα προβλήματα και τη δυσλειτουργία σε όλη τη δομή του ιδρύματος χωρίς να έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Είναι γνωστό, ότι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που κρατάνε όλες τις υπηρεσίες του ιδρύματος όρθιες. Η υποστελέχωση σε όλους τους κλάδους είναι γνωστή τα τελευταία χρόνια, καθώς επίσης και η υποχρηματοδότηση. Μετά από όλους τους επαίνους και τα χειροκροτήματα, να υποθέσουμε ότι αυτή είναι η επιβράβευση! Όλη αυτή η «επιβράβευση» γίνεται μέσω πανδημίας και φυσικά ο Κορονοϊός δεν έχει περάσει! Το να αλλάζουν τα πιόνια στη σκακιέρα και να υπάρχει αυτό το εργασιακό περιβάλλον δεν είναι η λύση! Η λύση του προβλήματος είναι μαζικές μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων.
Η απόφαση αυτή είναι πιθανό να οδηγήσει σε δυσλειτουργία ορισμένων υπηρεσιών ή εξειδικευμένων τμημάτων με ιδιαίτερη σημασία και υψηλών απαιτήσεων στη γνώση του αντικειμένου τους.
Φυσικά, οι προγραμματιζόμενες αυτές αλλαγές θα απαιτήσουν κάποιο σχετικό χρονικό διάστημα ώστε οι νέοι προϊστάμενοι – τμηματάρχες να προσαρμοστούν στα νέα καθήκοντά τους. Να σημειωθεί δε, ότι οι αλλαγές αυτές γίνονται στις δομές του Νοσοκομείου, οι οποίες είναι υποστελεχωμένες, με εξουθενωμένο προσωπικό και με χιλιάδες χρωστούμενες ημέρες αδειών και ρεπό.
Πρόσφατα το Διοικητικό συμβούλιο πήρε απόφαση αναστολής λειτουργίας της Νευρολογικής κλινικής και ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι και η κατάργηση θέσης της προισταμένης! Δυστυχώς, το Διοικητικό Συμβούλιο βαδίζει στα χνάρια του προηγούμενου με κατάργηση- αναστολή κλινικής και κατάργηση οργανικής θέσης! Η κατάργηση της οργανικής θέσης της προισταμένης είναι φυσική απόρροια του Ν.4440/ΦΕΚ α224/2-12-2016 (Νόμος Γεροβασίλη).
Αλλαγές τοποθετήσεων προισταμένων του Νοσηλευτικού κλάδου, αλλαγές τοποθετήσεων διοικητικού προσωπικού, αναστολή λετουργίας Νευρολογικής κλινικής, κατάργηση θέσεως προισταμένης της Νευρολογικής κλινικής, παιδαριώδης συμβουλές – αποφάσεις σε έναν απλό διαγωνισμό καθαριότητας μόλις λίγες μέρες μετά το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν και αθρόα είσοδος τουριστών στα νησιά μας Κέρκυρα – Παξούς – Ερρίκουσα- Οθωνοί – Μαθράκι με άγνωστες συνέπειες στο δημόσιο σύστημα υγείας!
Ας σκεφτούν οι Διοικούντες, ότι το μοναδικό μας Νοσοκομείο στέκεται όρθιο χάρη στην υπευθυνότητα, την εμπειρία, την υπερπροσπάθεια και την εργατικότητα όλων των εργαζομένων, και καλό είναι να μην τορπιλίζεται το εγρασιακό κλίμα με πιθανόν επιπτώσεις στη λειτουργία του.
Ας καταλάβουν οι Διοικούντες, ότι η επαρκής χρηματοδότηση των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και η πρόσληψη μόνιμων θέσεων όλων των κλάδων του προσωπικού είναι αυτό που προέχει και όχι η μετακίνηση του εξουθενωμένοιυ προσωπικού . Όλα όσα βιώνουμε και ταλανίζουν τη λειτουργία της δομής είναι αποτελέσματα της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης, της επιλογής τοποθετήσεων προισταμένων με ανάθεση .
Άμμεσα διεκδικούμε :
α) Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων
β) Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
γ ) Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία με κατάργηση όλης της επιχειρηματικής δραστηριότητας

Previous Article

Λεωνίδας Ρουμπάτης: Η Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης (DETOX) του Νοσοκομείου και πάλι στη διάθεση της κοινωνίας

Next Article

Έτσι μετρούσαν κάποτε τα χιλιόμετρα. Πέτρα χιλιομετρητής στους Καββαδάδες

Σχετικά Άρθρα