Δημήτρης Μπιάγκης: «Η Κέρκυρα, οι Παξοί και τα Διαπόντια έχουν το δικό τους δυνατό στίγμα στον πολιτικό χάρτη της χώρας»

Share:

Πριν από έναν χρόνο, οι Κερκυραίοι συμπολίτες μου, με τίμησαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους, στέλνοντάς με στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για να τους εκπροσωπήσω. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, καταθέτω στην κρίση του Κερκυραϊκού λαού, όλα όσα έπραξα, κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό των πεπραγμένων μου, όπως οφείλω, απέναντι σε κάθε πολίτη του τόπου μας.

Από την πρώτη στιγμή, προτάξαμε το καλό της Κέρκυρας, πέρα και πάνω από κομματικά συμφέροντα, επιδιώξαμε ευρύτερες συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα υπερβαίνοντας αναχρονιστικές νοοτροπίες που στοίχισαν μέχρι σήμερα στον τόπο μας.

Δεν μείναμε στην στείρα αντιπολίτευση, κρατήσαμε μια συνεπή και υπεύθυνη στάση, με καθαρές θέσεις και πολιτική άποψη, καταθέσαμε προτάσεις και λύσεις, πήραμε πρωτοβουλίες με όραμα και προοπτική. Βάλαμε την Κέρκυρα, τους ανθρώπους, το περιβάλλον και την ιστορία της πάνω απ’ όλα, διατρανώνοντας την αντίθεσή μας σε κάθε τι αναχρονιστικό και προσβλητικό για τούτον τον περήφανο τόπο.

Παράλληλα, δημιουργήσαμε έναν διαρκή δίαυλο επικοινωνίας με την κοινωνία και τους παραγωγικούς φορείς, ώστε να μεταφέρουμε τα αιτήματά τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Και θεωρώ πως το καταφέραμε, καταθέτοντας σωρεία ερωτήσεων, αναφορών και επίκαιρων ερωτήσεων. Αναδείξαμε τα προβλήματα, ζητήσαμε εναγωνίως απαντήσεις, προτείναμε λύσεις σεβόμενοι τις ανάγκες των πολιτών. Σταθήκαμε με τον απαραίτητο σεβασμό και τιμή απέναντι την ιστορία της Κέρκυρας και τις προσωπικότητές της που άφησαν το αποτύπωμά τους στον τόπο. Γιορτάσαμε με ευαισθησία τις παγκόσμιες ημέρες ετούτου του χρόνου που πέρασε μεταδίδοντας το ενδιαφέρον μήνυμά τους. Καλλιεργήσαμε νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά στον τρόπο επικοινωνίας μας με μια αισθητική πέρα και πάνω από τα συνηθισμένα.

Μα κυρίαρχα, μαζί δυναμώσαμε την φωνή της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων στη Βουλή χωρίς ακρότητες, εύκολα λόγια και ανέφικτες υποσχέσεις και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που η Κέρκυρα, οι Παξοί και τα Διαπόντια Νησιά έχουν πλέον το δικό τους δυνατό στίγμα στον πολιτικό χάρτη της χώρας. Τη δική τους προοδευτική φωνή, βγαλμένη από την πιο γνήσια δημοκρατική παράδοση τους.

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπιστοσύνη και τη δύναμη που μου δίνει η δική σας αγάπη και υποστήριξη. Υπόσχομαι πως θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά.

Previous Article

Ο Γιάννης Κοντός για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας

Next Article

Στέφανος Γκίκας: «Για τον πρώτο Χρόνο μιλάνε ήδη τα Έργα μας»

Σχετικά Άρθρα