Τσέχοι δημοσιογράφοι στο Σαν Τζάκομο

Share:

Την Κέρκυρα επισκέφθηκε πολυμελής δημοσιογραφική αποστολή από την Τσεχία, στο πλαίσιο υλοποίησης press trip που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το μεγαλύτερο τουριστικό πρακτορείο της Τσεχίας «ΙNVIA».

Στο πρόγραμμα των δημοσιογράφων συμπεριλήφθηκε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Παναγιώτη Βαρούχα και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου, η οποία έλαβε χώρα σήμερα στο Ιστορικό Δημαρχείο. Στόχος της συνάντησης ήταν η συλλογή αξιόπιστων στοιχείων για τη διαχείριση της κρίσης εξαιτίας του COVID- 19, στους τομείς της τουριστικής οικονομίας και του πολιτισμού.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Βαρούχας παρουσίασε συνοπτικά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την ορθή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε όλα τα επίπεδα της τουριστικής δραστηριότητας ενώ εστίασε στον επαγγελματισμό που διακρίνει τους κερκυραίους επαγγελματίες οι οποίοι ακολουθούν απαρέγκλιτα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας.
Ο Αντιδήμαρχος, αναφέρθηκε εκτενώς στην τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας, στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων αλλά και στις ενέργειες και δράσεις που έχουν γίνει σε τοπικό επίπεδο για την καλύτερη παροχή υγειονομικών υπηρεσιών. Όπως επεσήμανε, αναβαθμίστηκε η δυνατότητα του Νοσοκομείου του νησιού να κάνει ελέγχους και να αντιμετωπίσει πιθανά κρούσματα.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η Κέρκυρα ως τουριστικός προορισμός ενώ το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων επικεντρώθηκε στον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Κέρκυρας και του Ιστορικού της Κέντρου. Στο πλαίσιο αυτό, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου έκανε εκτενή αναφορά στο πολυπολιτισμικό προϊόν της Κέρκυρας και τις ευκαιρίες ανάπτυξής του, ενώ αμφότεροι οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι τόνισαν ότι ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός του Δήμου περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ισχυρού χαρτοφυλακίου που θα εμπλέκει δημιουργικά τον κερκυραϊκό πολιτισμό, την τουριστική δραστηριότητα και την τοπική κουλτούρα, και θα αποτελεί βασικό στοιχείο αναβάθμισης της ταξιδιωτικής εμπειρίας.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση συμμετείχε ο κύριος Γιώργος Λυκαύγης ως εκπρόσωπος του τουριστικού γραφείου «Lord Travel», το οποίο διοργάνωσε το press trip σε συνεργασία με την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Τουριστικού Πρακτορείου “Invia” κα Αndrea Reznickova, η οποία ήταν και η επικεφαλής της τσεχικής δημοσιογραφικής αποστολής.

Οι δημοσιογράφοι από την Τσεχία, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Ιστορικό Δημαρχείο εκπροσωπούν τα εξής Μ.Μ.Ε. :
κα Bozena Varilova’ από το μεγαλύτερο life style περιοδικό για γυναίκες «Czech News Center Blesk Pro Zeny»
κα Jitka Fialkova από το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Czech News Agency»
κα Jelizaveta Nestercova’ από την καθημερινή εφημερίδα «Νlada Fronta Dnes»
κα Karolina Stukova από το διαδικτυακό ενημερωτικό portal «Seznam Zpravy»
κα Clara Zangova’ από τον τηλεοπτικό σταθμό «CNN Prima News».

Previous Article

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Κέρκυρας και των Παξών ανέδειξαν Group Bloggers από το εξωτερικό

Next Article

Σε εγκάρδιο κλίμα η τηλεφωνική συνομιλία του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του κ. Χαλίντ Ελ Ανάνι

Σχετικά Άρθρα