Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου κεντρικής Κέρκυρας κατά του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις

Share:

  Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων έπειτα από διαλογική συζήτηση πέρασε τελικά το ψήφισμα που κατατέθηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση και την Κερκυραϊκή Συμμαχία για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος:
Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τις διαδηλώσεις! Κάτω τα χέρια από τους αγώνες του λαού!
Η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή, φέρνοντας νομοσχέδιο ουσιαστικής απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων. Ένα νομοσχέδιο χουντικής έμπνευσης που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες.
Το σύνολο των διατάξεων που περιέχονται στο νομοσχέδιο έρχεται να συμπληρώσει το κατασταλτικό οπλοστάσιο του κρατικού μηχανισμού. Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις – λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει “εγκληματικό” και “επικίνδυνο”.
Δεν θα περάσει η σιγή νεκροταφείου!
Είναι ανυπόστατο ψέμα ότι οι εργατικές – λαϊκές διαδηλώσεις ευθύνονται για το κλείσιμο των καταστημάτων όπως με ευκολία ακούγεται προκειμένου να δικαιολογηθεί αυτό το τερατούργημα. Κλειστά μαγαζιά άλλωστε υπάρχουν σε κάθε γειτονιά και σε κάθε πόλη της χώρας χωρίς να γίνονται διαδηλώσεις. Για τα λουκέτα των μαγαζιών και για τη μειωμένη αγοραστική δυνατότητα των εργαζομένων ευθύνεται η πολιτική που σαρώνει τους μισθούς και τις Συλλογικές Συμβάσεις, η ανεργία, οι ελαστικές σχέσεις και συνολικά το σύστημα της εκμετάλλευσης που κομμάτι του αποτελεί και αυτό το νομοσχέδιο που ενισχύει την καταστολή.
Οι περιορισμοί στην άσκηση του δικαιώματος σε οποιαδήποτε φάση της συνάθροισης έτσι όπως προβλέπονται στο ΄΄Νόμο Χρυσοχοϊδη΄΄ είναι αντίθετοι με τη συνταγματική νομιμότητα και τις δημοκρατικές ελευθερίες.
Κατά τον ίδιο τρόπο ανεπίτρεπτα αντιδεοντολογική, αντισυνταγματική και πλήττουσα τα δημοκρατική δικαιώματα των πολιτών τυγχάνει η αντικειμενική ποινική και αστική ευθύνη των οργανωτών μιας συνάθροισης.
Ο λαός και η νεολαία θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν πιο μαζικά και αποφασιστικά. Είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια.
Οι εμπνευστές αυτού του τερατουργήματος να γνωρίζουν πως το εργατικό – λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει πίσω! Οι εργαζόμενοι θα κουρελιάσουν και αυτό το νομοσχέδιο, θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.
Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο!.

Previous Article

Ο Νίκος Γκούσης για τον Ερημίτη

Next Article

Θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους στον επισιτιστικό τομέα

Σχετικά Άρθρα