Επερώτηση ΑΝΑΣΑ για ομαλή οδική πρόσβαση στο «Νησί Γκερέκου».

Share:

Επερώτηση προς κ. Περιφερειάρχη

Με υπόμνημά τους (αναφορά-διαμαρτυρία-αίτημα) από 14/05/2020 οι επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής «Νησί Γκερέκου» – Κοντόκαλι (200 περίπου υπογράφοντες) θέτουν το θέμα της ομαλής οδικής πρόσβασης στην περιοχή για κάθε είδους οχήματα που έρχονται από Βορρά, θέμα που τους απασχολεί εδώ και 25 χρόνια.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι, με την διπλή διαγράμμιση που υπάρχει και τα κολωνάκια που τοποθετήθηκαν, τα ερχόμενα από Βορρά οχήματα που θέλουν να πάνε στην περιοχή θα πρέπει να διανύσουν 4,5 χιλιόμετρα μέχρι τον κόμβο των Αλυκών (παλιά Εκάτη) προκειμένου να στρίψουν με ασφάλεια, και άλλη τόση απόσταση για να επιστρέψουν. Με αποτέλεσμα χρονική καθυστέρηση, οικονομική επιβάρυνση (καύσιμα), αλλά και κυκλοφοριακή επιβάρυνση του οδικού άξονα.

Οι κάτοικοι ζητούν μόνιμη λύση που να αντιμετωπίζει το πρόβλημα με κανόνες οδικής ασφάλειας, δηλαδή κατασκευή all around κόμβου ή τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών. Μέχρι τότε δε, ζητούν να επιτρέπεται η στροφή στο συγκεκριμένο σημείο, αφού τοποθετηθούν πινακίδες και όριο ταχύτητας κάτω των 40 χλμ/ώρα.

Επερωτάται η κ. Περιφερειάρχης:

· Πώς σκέφτεται η περιφερειακή αρχή να αντιμετωπίσει το αίτημα των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής;

· Υπάρχει στο σχεδιασμό της η προοπτική κατασκευής κόμβου ή τοποθέτησης φωτεινών σηματοδοτών; Υπάρχουν ενέργειες για χρηματοδότηση και ένταξη του εν λόγω έργου;

· Βλέπει, ως προσωρινή λύση μέχρι κατασκευής μόνιμου έργου, την αλλαγή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ώστε να επιτρέπεται, με πινακίδες, όριο ταχύτητας και λωρίδα επιβράδυνσης, η στροφή στο συγκεκριμένο σημείο από Δασιά προς «Νησί Γκερέκου»;

Previous Article

Επερώτηση ΑΝΑΣΑ για προσλήψεις γιατρών στα Νοσοκομεία της ΠΙΝ.

Next Article

Εγκαινίασε απόψε τις εργασίες του Kassiopi Project ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (video)

Σχετικά Άρθρα