Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Ερημίτη

Το νέο επεισόδιο του τηλεοπτικού show κατεδαφίσεων, μετά το Ελληνικό, περιλαμβάνει την Κέρκυρα και συγκεκριμένα τον Ερημίτη, όπου το Σάββατο 11-07-2020 η Κυβέρνηση της Ν.Δ., με την παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, Υπουργών του και πλειάδας στελεχών της Ν.Δ., προετοιμάζει «πολυτελή φιέστα» για να εγκαινιάσει την επίσημη έναρξη των εργασιών στην περιοχή.
Ειδικά σε μια χρονική περίοδο όπου η τουριστική και κατ’ επέκταση η τοπική μας οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με πρωτοφανείς συνέπειες, λόγω Κορωνοϊού, τη στιγμή που οι Κερκυραίοι πολίτες τρέμουν μπροστά στο φάσμα της οικονομικής καταστροφής, η διοργάνωση της «φιέστας του Σαββάτου», με όρους πανάκριβης Χολιγουντιανής παραγωγής, απλώς και μόνο για να προωθήσουν ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα, αποτελεί ακραία πρόκληση από τον κ. Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του.
Τα προηγούμενα χρόνια, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικών πιέσεων των δανειστών, υποχρεώθηκε, στα πλαίσια του γενικότερου συμβιβασμού και προκειμένου να διαφυλάξει εθνικής σημασίας δημόσια αγαθά, να αποδεχθεί τις ρυθμίσεις του προηγούμενου μνημονίου για τον Ερημίτη. Κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει για αυτό.
Παρ’ αυτά, τοπικά, ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας όλο το προηγούμενο διάστημα, τόσο μέσω αποφάσεων των κομματικών οργάνων του όσο και μέσω δημόσια εκφρασμένων θέσεων Αυτοδιοικητικών στελεχών του, τάχθηκε ενάντια στην επένδυση στον Ερημίτη, παραμένοντας σταθερός στην ανάγκη προάσπισης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, προάγοντας ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης που να αναβαθμίζει ουσιαστικά το τουριστικό προϊόν, την οικονομία και την ποιότητα ζωής της Κέρκυρας. Ο Ερημίτης, ένα από τα τελευταία άθικτα και πλούσια περιβαλλοντικά σημεία, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην κατεύθυνση αυτή.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντίθετα, παρά την έξοδο πλέον από την ασφυκτική πίεση του μνημονίου, έδειξε τις πραγματικές προθέσεις της για το περιβάλλον μέσα και από το «περιβαλλοντοκτόνο» νομοσχέδιο Χατζηδάκη που ψηφίστηκε στη Βουλή τον περασμένο Μάιο, σε συνέχεια του “Αναπτυξιακού” Νομοσχεδίου του κ. Γεωργιάδη, όπου γίνεται απόλυτα σαφής η καταστροφική πολιτική της σε περιβαλλοντικά ζητήματα.
Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, θεωρούμε ότι αποτελεί ευθύνη όλων μας να προασπίσουμε τον φυσικό πλούτο του τόπου μας, στηρίζοντας την τοπική κοινωνία στον αγώνα της για τη διάσωση του Ερημίτη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ