Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δήλωση Αλέκου Αυλωνίτη για επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Με αφορμή τις δηλώσεις του Βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ κ. Στέφανου Γκίκα, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την πρώτη στιγμή που ορκίστηκα Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ έκανα σαφές, πως πρωταρχικό μου μέλημα είναι το κοινό καλό του τόπου μας. Έτσι, η επίσκεψη Πρωθυπουργού στο νησί μας για εμένα κρίνεται ως σημαντική μόνον όταν, μέσα από αυτήν εκπληρώνονται τα καθήκοντα του θεσμικού του ρόλου.

Στη δήλωση που έκανα, σχετικά με την παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στην Κέρκυρα, δεν τη χαρακτήρισα ποτέ ως ντροπιαστική, όπως υποστηρίζει σε δηλώσεις του στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Στέφανος Γκίκας, αλλά και στελέχη του κόμματός του, τα οποία εκτός των άλλων με υβρίζουν σκαιότατα.

Αυτό, που επεσήμανα είναι ότι, κατά την άποψή μου ο Πρωθυπουργός δεν ήρθε στην Κέρκυρα για να ακούσει κυρίως και πρωτίστως τους Κερκυραίους εργαζόμενους και επαγγελματίες, αλλά να συμμετάσχει στη φιέστα του «Ερημίτη» και παρεμπιπτόντως να τους δει.

Για το λόγο αυτό, θεωρώ πως συνοδεύονταν από την υπουργική του κουστωδία, προς χάριν εντυπωσιασμού και διασκέδασης των δυσμενών εντυπώσεων από τη συμμετοχή του στην εν λόγω φιέστα.

Αυτήν, ακριβώς την ενέργειά του χαρακτήρισα ως ντροπιαστική. Επιβεβαίωση του ισχυρισμού μου αυτού, αποτελεί η πολιτική ήττα την οποία υπέστη αφού, ο ερχομός του στην Κέρκυρα συνοδεύτηκε από δύο πολυάριθμες συγκεντρώσεις τόσο στην πόλη όσο και στην περιοχή του Ερημίτη που είναι πρωτοφανείς για τα χρονικά του νησιού μας.

Χρειάστηκε δε, μία εξ αυτών να εμποδιστεί από μεγάλη δύναμη των ΜΑΤ στην περιοχή του Ερημίτη όπου εκτυλίσσονταν το γεγονός της φιέστας.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός της απαγόρευσης από ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ, της ειρηνικής πορείας των Κερκυραίων πολιτών λες και κινδύνευε η δημόσια τάξη και η κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου μας από μία διαδήλωση μέσα στην «ερημιά» του Ερημίτη.

Ρωτώ ευθέως λοιπόν, το συνάδελφο Βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ κ. Στέφανο Γκίκα να μου πει αν θα πραγματοποιούνταν ούτως ή άλλως η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κέρκυρα στην περίπτωση που δεν καλούνταν από την ιδιοκτήτρια εταιρεία για να παραστεί στην τελετή έναρξης των τεχνικών εργασιών στον Ερημίτη. Όπως, επίσης του επισημαίνω να μην αλλοιώνει σκόπιμα το περιεχόμενο των δηλώσεών μου.

Γιατί από ό,τι γνωρίζω σε σχέση με την επανεκκίνηση της τουριστικής οικονομίας στη χώρας μόνον το νησί της Σαντορίνης έχει επισκεφθεί ο κ. Μητσοτάκης μέχρι σήμερα».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ