Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνεργασία για την ασφάλεια των ακτών και των πυλών εισόδου

Με τον Διοικητή της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής συναντήθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
Την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου επισκέφθηκε χθες, στην έδρα της Περιφέρειας, στις Αλυκές Ποταμού, ο Διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αρχιπλοίαρχος Αντώνης Μάζης.
Στη συνάντηση εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου, όπως είναι τα λιμάνια και η ανάγκη προσήλωσης στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και αυστηροποίησης των μέτρων.
Ο κ.Μάζης που συνοδευόταν από τον Κεντρικό Λιμενάρχη Κέρκυρας Αντιπλοίαρχο Ιωάννη Σταθούρο και τον Υπολιμενάρχη Κέρκυρας Κωνσταντίνο Μπερετούλη, τόνισε ότι οι λιμενικές αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση και πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους στους επιβάτες των πλοίων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.
Η κ.Κράτσα – Τσαγκαροπούλου τόνισε ότι χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος και εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της για την προσπάθειά τους και την αξιέπαινη συνεισφορά τους στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας σε κατοίκους και επισκέπτες στους δύσκολους καιρούς της υγειονομικής κρίσης που διανύουμε.
Αναφορά έγινε και στην εκκίνηση της διαδικασίας για την μεταφορά των απορριμμάτων από την Κέρκυρα στην Κοζάνη, ενώ επισημάνθηκε ότι θα υπάρξει ανάγκη συνέχισης της μεταφοράς έως ότου κατασκευαστεί το σύγχρονο εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.
Τόσο ο Διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής, όσο και η Περιφερειάρχης, δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση της καλής και αποτελεσματικής συνεργασίας, προκειμένου να προβλεφθούν και να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα Ιόνια Νησιά, ως τουριστικά νησιά εξαιρετικού ενδιαφέροντος.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ