Προβληματισμός από το Παρατηρητήριο για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Share:

Εκπρόσωποι του Παρατηρητηρίου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κέρκυρας μετά από πρόσκληση παρευρεθήκαμε στη συνάντηση φορέων με το βουλευτή και γενικό γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ Βαρουφάκη κατά την επίσκεψη του στην Κέρκυρα και τον ενημερώσαμε για διάφορα θέματα σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων .
Είχαμε ζητήσει και συνάντηση με τον γενικό γραμματέα διαχείρισης αποβλήτων κο Γραφάκο , στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο νησί, από τον οποίο δεν λάβαμε απάντηση.
Ως Παρατηρητήριο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κέρκυρας παρακολουθούμε με προβληματισμό την εξέλιξη της διαδικασίας της μεταφοράς, η οποια ήδη έχει καθυστερήσει σημαντικά και επί της ουσίας δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.
Τονίζουμε ότι η μεταφορά είναι μια προσωρινή λύση έκτακτης ανάγκης και προβληματίζει το γεγονός ότι τίποτα δεν έχει γίνει προς την κατεύθυνση της Διαλογής στην Πηγή, πλην της εξαγγελθείσας μελλοντικής εγκατάστασης συστήματος γνωστού ως «σπιτάκια ανακύκλωσης», μια μορφή ανταποδοτικής ανακύκλωσης χωρίς επαρκώς αξιολογημένα αποτελέσματα.
Την ώρα που θα έπρεπε η Διαλογή στην Πηγή να είναι η πρώτη προτεραιότητα των δήμων, αυτή παραμένει στα χέρια και το φιλότιμο των εθελοντικών πράσινων γωνιών, με μόνο ανταποδοτικό όφελος για το χρήστη την προσφορά εκπτώσεων μέσω της επίσης αμφιβόλου αποτελεσματικότητας πλατφόρμας followgreen

Previous Article

Συνελήφθησαν 14 αλλοδαποί στα αεροδρόμια της Ζακύνθου, της Κέρκυρας και της Κεφαλονιάς, που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε Ευρωπαϊκές χώρες

Next Article

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου στα Ιόνια Νησιά

Σχετικά Άρθρα