Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΕΓΕΣΥΚ: “Καμία θέση μόνιμου γιατρού στο νοσοκομείο μας. Οι τοπικοί παράγοντες ακούνε;”

Πριν ακόμα στεγνώσει η μπογιά της προσωπογραφίας που δώρισε η διοίκηση του ΓΝΚ στον πρωθυπουργό, πριν “ξεστραβωθούμε” από τα φλας της λαμπερής κυβερνητικής φιέστας στο νησί και πριν ακόμα ξεχαστούν οι υποσχέσεις για ενίσχυση του μοναδικού νοσοκομείου ενός δημοφιλούς και “ασφαλούς” νησιωτικού τουριστικού προορισμού, οι “σφαλιάρες” έρχονται να μας προσγειώσουν στην ωμή πραγματικότητα.
Παρά τη μηδενική ενίσχυση σε ιατρικό προσωπικό εν μέσω του πρώτου κύματος πανδημίας κωρονοϊού, παρά την προκήρυξη 81 θέσεων ιατρών πανελληνίως με έμφαση στις νησιωτικές περιοχές εκ των οποίων 25 για την 6η ΥΠΕ, για το νοσοκομείο της Κέρκυρας, (σε αντίθεση με τα υπόλοιπα νοσοκομεία των Ιονίων) δεν προβλέπεται ΚΑΜΙΑ νέα θέση ιατρού. Τι και αν ανοίγουν πτέρυγες νοσηλείας COVID-19, τι κι αν ανοίγουν κλίνες ΜΕΘ, τι κι αν λειτουργεί ξεχωριστός χώρος επειγόντων για COVID-19, οι ιατροί φαίνεται ότι δεν χρειάζονται. Χειροκροτούμε τους λιγοστούς υπάρχοντες, κι αυτοί αντέχουν… Ήταν που θα γινόμασταν και νοσοκομείο αναφοράς!
Έρχεται και η “σφαλιάρα” και από τα πρώτα εισαγόμενα κρούσματα στο νησί, που μακάρι να μην εξελιχθεί σε “ξυλοδαρμό”. Τι θα γίνει άραγε αν – κάτι που απευχόμαστε- γεμίσουν οι ΜΕΘ των Ιωαννίνων; Θα βγάζουν τους ξένους ή τους Γιαννιώτες για να νοσηλεύσουν τους Κερκυραίους. Θα γίνουμε και νοσοκομείο COVID; Με ποιους ιατρούς; Με 45% περίπου κενές οργανικές θέσεις; Και τι θα γίνει όταν θα αρχίσουν και θα αρρωσταίνουν και οι ιατροί; Όταν θα αρχίσουν να μπαίνουν σε καραντίνα; Θα χειροκροτούμε όσους αναλώσιμους μείνουν μέχρι να ¨πέσουν” και αυτοί; Για το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας υγείας… Που όμως είναι θέμα μόνο ατομικής ευθύνης και όχι θεσμικής όπως επί μήνες προσπαθεί εναγωνίως να μας πείσει η κυβερνητική προπαγάνδα…
Ντροπή σε αυτούς που τόσα χρόνια λοιδορούσαν τη δημόσια υγεία και τώρα απλά μας περιπαίζουν.
Ντροπή σε όσους σέβονται τις μνημονιακές δεσμεύσεις και δεν σέβονται ότι πιο ιερό: την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.
Πόσες ανακοινώσεις έχουμε βγάλει για τον ίδιο λόγο;
Η Αθήνα προφανώς δεν ακούει, οι (κατά τα άλλα λαλίστατοι) τοπικοί παράγοντες ακούν;
Πριν είναι αργά, αν δεν είναι ήδη…

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ