Με τον υποψήφιο Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Kαθηγητή, Αθανάσιο Ευσταθίου συναντήθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Share:

Με τον υποψήφιο Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητή, Αθανάσιο Ευσταθίου και τους υποψήφιους Αντιπρυτάνεις, Αναπληρωτές Καθηγητές, Ζωή Διονυσίου και Μάρκο Αυλωνίτη, συναντήθηκε την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, στο γραφείο της, στις Αλυκές Ποταμού.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε ενόψει των πρυτανικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 21 Ιουλίου, έγινε αναφορά στο πρόγραμμα και τις θέσεις του υποψήφιου πρυτανικού σχήματος σε ένα ευρύ φάσμα στόχων.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην διαχρονική συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Ιονίου Πανεπιστημίου αλλά και στην ανάπτυξη επιμέρους τομέων, στους οποίους η μεταξύ τους συνεργασία μπορεί να αποβεί εξαιρετικά ωφέλιμη όπως είναι, η αξιοποίηση του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου των Ιονίων Νήσων, η υποστήριξη της έρευνας , η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών κ.α. Σημειώνεται ότι πρόσφατα εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» το έργο για το «Κτήριο Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου», συνολικού προϋπολογισμού 16.363.900 ευρώ.
Η κ.Κράτσα – Τσαγκαροπούλου τόνισε ότι η Περιφέρεια βρίσκεται στο πλευρό του πανεπιστημιακού ιδρύματος και σε κάθε προσπάθεια που συμβάλει στην εξωστρέφεια και ενδυνάμωση των δράσεων που έχουν ως στόχο την διάχυση της έρευνας στην κοινωνία με την συνεργασία μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και των παραγωγικών φορέων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.
Τέλος, επισημάνθηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα της διασυνδεσιμότητας μεταξύ των νησιών, όπως την προωθεί η Περιφερειακή Αρχή, από την οποία θα προκύψουν θετικά οφέλη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες αλλά και για την διευκόλυνση της κινητικότητας της πανεπιστημιακής και φοιτητικής κοινότητας σε όλα τα νησιά που υπάρχουν έδρες Τμημάτων.

Previous Article

Απάντηση Λίνας Μενδώνη σε ερώτηση Αλέκου Αυλωνίτη για τις Φιλαρμονικές

Next Article

Συνελήφθησαν (12) αλλοδαποί στα αεροδρόμια της Ζακύνθου, της Κέρκυρας και της Κεφαλονιάς, που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε Ευρωπαϊκές χώρες

Σχετικά Άρθρα