Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στέφανος Γκίκας: «Με την Επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού δρομολογήθηκαν πολλά εκκρεμή Ζητήματα»

Επίσκεψη εργασίας στην Κέρκυρα πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, όπου ενημερώθηκε για το πρόβλημα έλλειψης αθλητικών υποδομών στην Κέρκυρα αλλά και για τα σοβαρά προβλήματα του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας (ΕΑΚΚ). Ο Υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανο Γκίκα και τον Πρόεδρο του ΕΑΚΚ, Σταμάτη Λυκούρη περιηγήθηκε σε όλες τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΚ και είδε ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στο Αθλητικό Κέντρο. Είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΕΑΚΚ, όπως και με εκπροσώπους ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων και φορέων του νησιού, με τους οποίους είχε έναν εποικοδομητικό διάλογο.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού επισκέφθηκε την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, όπου συμφωνήθηκε η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αναβάθμιση του ΕΑΚΚ. Επίσκεψη πραγματοποίησε και στο Δημαρχείο Κεντρικής Κέρκυρας, όπου συναντήθηκε με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους.
Σε συνέχεια της επίσκεψης ο Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα στην Κέρκυρα τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Είχαμε την ευκαιρία να τον ενημερώσουμε για τα προβλήματα της έλλειψης αθλητικών υποδομών στο νησί, για τα μεγάλα προβλήματα του ΕΑΚΚ και να δούμε τα ήδη δρομολογημένα έργα.
Έτσι λοιπόν, επαναδημοπρατείται το έργο επισκευής του δαπέδου του βοηθητικού κλειστού Γυμναστηρίου, δρομολογείται η αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού του κολυμβητηρίου από τον αντίστοιχο που έρχεται τις επόμενες ημέρες από την Ναύπακτο, καθώς και η επισκευή των κερκίδων του κλειστού Γυμναστηρίου, κ.α.
Επίσης, την Δευτέρα θα πιστωθούν 240.000 € στον λογαριασμό του ΕΑΚΚ για την δρομολόγηση των έργων.
Παράλληλα, ελήφθη η απόφαση να υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την εκπόνηση μελετών για την αναβάθμιση του ΕΑΚΚ και την προτεραιοποίηση των απαραίτητων έργων. Η Προγραμματική Σύμβαση θα υπογραφεί εντός των επόμενων εβδομάδων.
Πολύ σημαντική είναι η θετική ανταπόκριση και η δέσμευση του κ. Αυγενάκη στο αίτημά μας για την δημιουργία ενός κλειστού προπονητηρίου, με στέγαστρο μορφής μπαλονιού, στο χώρο που είναι τα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, μεταξύ του κλειστού και του κολυμβητηρίου στο ΕΑΚΚ. Το κλειστό αυτό προπονητήριο θα διευκολύνει σημαντικά τις προπονήσεις των ομάδων, ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες.
Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε ότι έως το τέλος Ιουλίου 2020 θα προσληφθούν 12 συμβασιούχοι από τον ΟΑΕΔ για 8+8 μήνες, γεγονός που θα βοηθήσει πολύ τη λειτουργία του ΕΑΚΚ σε αυτή την δύσκολη περίοδο. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται τέτοιου είδους προσλήψεις στο ΕΑΚΚ.
Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Αυγενάκη, για την θετική ανταπόκριση στα αιτήματά μας, όπως και τον Πρόεδρο του ΕΑΚΚ, Σταμάτη Λυκούρη και το Δ.Σ. για την επανεκκίνηση πολλών έργων που βρίσκονταν σε τέλμα τα τελευταία χρόνια.»

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει ένα πλήρες κοστολογημένο πρόγραμμα έργων για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Κέρκυρας, των οποίων η χρηματοδότηση έχει εξασφαλισθεί.
Συγκεκριμένα, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα χρηματοδοτηθούν τα εξής έργα:

  1. ΕΑΚ Κέρκυρας: Κατασκευή συνθετικού αθλητικού δαπέδου στο βοηθητικό προπονητήριο αξίας 110.000 €. Το έργο είχε ενταχθεί στο ΠΔΕ του 2018 και πρέπει να επαναδημοπρατηθεί.
  2. Μελέτη στατικής επάρκειας και μελέτη στατικής ενίσχυσης του κλειστού γυμναστηρίου και του κλειστού κολυμβητηρίου του ΕΑΚ Κέρκυρας ύψους 205.000 €. Ένα έργο που είχε ενταχθεί στο ΠΔΕ του 2019 και βρίσκεται προς δημοπράτηση.
  3. Αναβάθμιση εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Λευκίμμης αξίας 98.500 €. Το συγκεκριμένο έργο είχε ενταχθεί στο ΠΔΕ του 2016, ωστόσο δεν είχε προχωρήσει.

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει εγκρίνει αρκετές χρηματοδοτήσεις για σημαντικά έργα και αναμένεται η έγκρισή τους από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται έργα βελτίωσης γηπέδων στις Δ.Ε. Κερκυραίων και Φαιάκων όπως και η τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της κοινότητας Αγ. Νικολάου της Δ.Ε. Κορισσίων, αξίας 324.900 €.

Για τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας προβλέπονται έργα βελτίωσης αθλητικών εγκαταστάσεων, αξίας 590.000 €. Πρόκειται για την κατασκευή ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Λευκίμμης και για έργα βελτίωσης του Δημοτικού Σταδίου Πετριτή.

Ομοίως, προβλέπονται έργα βελτίωσης αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων και συγκεκριμένα για το Σκοπευτήριο του Τεμπλονίου και την αναβάθμιση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Δ.Ε. Αχιλλείων, συνολικού ύψους 624.000 €.

Τέλος, για το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας προβλέπεται η κατασκευή στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Βόρειας Κέρκυρας, που θα κοστίσει 567.871 €.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ