Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Sani-Ιkos: Πλησιάζοντας το… μηδέν σε απόβλητα

Τις πρωτοβουλίες που συστηματικά λαμβάνει στον άξονα της αειφορίας ανακοίνωσε ο Όμιλος Sani/Ikos, δημοσιοποιώντας τις ενημερωμένες εκθέσεις βιωσιμότητας 2019 για τα Ikos Resorts και το Sani Resort, το οποίο μάλιστα φιλοδοξεί να αποτελέσει την πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στην Ελλάδα.

Μέσα από πληθώρα δράσεων και πρακτικών, επιτεύχθηκε μεταξύ άλλων την τελευταία τετραετία η ανακύκλωση 1.890.000 κιλών απορριμμάτων στα ξενοδοχεία του oμίλου, ενώ η μείωση της χρήσης πλαστικών αντικειμένων αγγίζει το 90% σε σχέση με το 2013.

Παράλληλα, εφαρμόζονται σημαντικές καινοτομίες, όπως η πολιτική zero waste στο ξενοδοχείο Ikos Dassia στην Κέρκυρα, μέσα από τη χρήση μηχανήματος αναερόβιας κομποστοποίησης.

sani-resort.com
ikosresorts.com

Πηγή: kathimerini.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
Οπτικοακουστικό υλικό ενόψει της ημερίδας, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00, Ιόνιος Ακαδημία – Κέρκυρα), με θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη”, στο πλαίσιο του συμποσίου “Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια” που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα (21-25/9/2022)