Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Νερό κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα – Οι εξελίξεις κι οι θέσεις του ΚΚΕ

Πολιτική Εκδήλωση – Συζήτηση, οργανώνουν το Σάββατο 25 Ιούλη, στις 7:30μμ, στην Αχαράβη, έξω από την τράπεζα, οι κομματικές οργανώσεις Βόρειας Κέρκυρας του ΚΚΕ. Θέμα: «Νερό κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα – Οι εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσουν: Ελπίδα Χαραλάμπους – βιολόγος και Τζένη Σκέμπρη – οικονομολόγος, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ. Θα γίνουν παρεμβάσεις από εκλεγμένους της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Τοπική Διοίκηση και θα ακολουθήσει συζήτηση. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Υπάρχει πραγματικά λειψυδρία; Η ΔΕΥΑΚ ανακοίνωσε εκ περιτροπής(!) υδροδότηση σε ορισμένες περιοχές της Βόρειας Κέρκυρας, επικαλούμενη «ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΗ ΕΠΑΡΚΟΥΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ». Σε προηγούμενη ανακοίνωσή τους μίλησαν για ανομβρία…
Ζούμε στο νησί με τις μεγαλύτερες βροχοπτώσεις στην Ελλάδα! Για τη λειψυδρία δεν φταίει η ανομβρία, φταίει η κραυγαλέα έλλειψη υποδομών, τα έργα συντήρησης με το σταγονόμετρο, με ιδιωτικά συνεργεία, με τρόπο που κερδίζουν λίγοι και πληρώνουν οι πολλοί, επειδή βλέπουν το νερό ως εμπόρευμα.
Η έλλειψη του νερού στα χωριά μας, η κακή ποιότητά του, το πανάκριβο κόστος του, συνθέτουν την τραγική κατάσταση στην ύδρευση, που την βιώνουμε όλοι μας και την πληρώνουμε ακριβά οι εργαζόμενοι και γενικότερα τα λαϊκά στρώματα του νησιού μας.
Η πολιτική που αντιμετωπίζει το νερό ως εμπόρευμα κι όχι ως λαϊκή ανάγκη, είναι ο ένοχος. Αυτή την πολιτική, που συσσωρεύει προβλήματα, διαχρονικά εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις. Τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η σημερινή της ΝΔ είναι υπεύθυνες για την σημερινή κατάσταση.
Υπεύθυνες είναι και οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές, που δεν σχεδίασαν και δεν υλοποίησαν λύσεις. Είναι απαράδεκτη η έλλειψη σχεδιασμού, οι τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές, η καθυστέρηση οριοθέτησης των ρεμάτων και των πηγών. Είναι απαράδεκτες οι σπατάλες και οι τεράστιες απώλειες νερού και χρημάτων που από τις διαρροές του ασυντήρητου ή κοκοσυντηρημένου δικτύου της ΔΕΥΑΚ που κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες που ποτίζουν τις ντομάτες τους!
Το νερό, πόσιμο και αρδευτικό, με όλα τα έργα υποδομής και λειτουργίας, είναι αγαθό ζωής, που οφείλει το κράτος να εξασφαλίζει, σε επάρκεια και σε καλή ποιότητα σε όλους για τις προσωπικές και για τις επαγγελματικές ανάγκες.
Η εργατική – λαϊκή εξουσία, ο σοσιαλισμός μπορεί να εξασφαλίσει το νερό ως κοινωνικό αγαθό, με ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης του νερού, με αξιοποίηση όλων των υδάτινων πόρων, με σεβασμό στο περιβάλλον, με ορθολογική διαχείριση της ατομικής κατανάλωσης και της χρήσης του νερού στην κοινωνική παραγωγή.
Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και το λαό να ξεσηκωθεί, να μπει στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ώστε να μην μείνει καμιά οικογένεια χωρίς εισόδημα, ασφάλιση, αξιοπρεπή διαβίωση. Αξιοπρεπής διαβίωση σημαίνει, μεταξύ άλλων και πρόσβαση στο νερό, στο ηλεκτρικό, στο τηλέφωνο, στην Υγεία, την Παιδεία κτλ. Σήμερα που ζούμε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, που επέσπευσε ο κορονοϊός, είναι σημαντικό να παρθούν μέτρα προστασίας για το λαό.
Με ταξικό αγώνα μπορούμε να επιβάλλουμε λύσεις σε λαϊκά προβλήματα όπως το νερό.

Απαιτούμε:
 Φτηνό, ελεγμένο, επαρκές ποιοτικό νερό για το λαό
 Καμία διακοπή νερού λόγω οφειλής σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, φτωχούς αγρότες κι επαγγελματίες που πλήττονται
 Αναστολή χρέωσης για όσους δεν εργάστηκαν φέτος το καλοκαίρι, μέχρι να ξαναδουλέψουν
 Μείωση 50% των χρεώσεων σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, φτωχούς αγρότες κι επαγγελματίες που πλήττονται
 Πλήρη σταθερή εργασία για το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο
 Κατάργηση της κοινοτικής οδηγίας για το νερό και της σχετικής επιχειρηματικής δραστηριότητας
 Αποκλειστικά κρατική, ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων που θα αφορά την έρευνα, την προστασία, τη διασφάλιση επάρκειας και την αξιοποίησή τους

Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, να πάρουν μέρος στην πολιτική εκδήλωση – συζήτηση, για ένα θέμα που απασχολεί όλες τις λαϊκές οικογένειες.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ