Δημήτρης Μπιάγκης: «46 χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε. Τιμή και δόξα στους ήρωες Κερκυραίους της Μεγαλονήσου»

Share:

Η μαύρη επέτειος της Τουρκικής εισβολής στην Μεγαλόνησο υπενθυμίζει σε όλους μας το χρέος μας απέναντι στον Κυπριακό Ελληνισμό, ειδικά σήμερα που η τουρκική προκλητικότητα οξύνεται καθημερινά. 46 χρόνια μετά, και η τουρκική κατοχή στη νησί της Κύπρου συνεχίζεται. Η εθνική αυτή τραγωδία, μας καλεί να μην ξεχάσουμε τις εγκληματικές θηριωδίες, τη βία, την προσφυγιά και το δράμα των αγνοουμένων και των οικογενειών τους.

Η Ελλάδα σήμερα θυμάται και τιμά όσους χάθηκαν, τους αγνοούμενους και τους ζώντες Κύπριους και Ελλαδίτες, οι οποίοι το 1974 υπερασπίστηκαν με γενναιότητα και σθένος της ελευθερία του νησιού από τον τούρκο εισβολέα. Σήμερα, ακόμα και σε ετούτη τη μαύρη επέτειο, η Κέρκυρα στέκει για ακόμα μια φορά περήφανη απέναντι στη σύγχρονη ιστορία προσφέροντας τους δικούς της αφανείς ήρωες στη μαρτυρική μεγαλόνησο. Τα δικά της παιδιά που πολέμησαν με σθένος και διατράνωσαν τη δόξα ετούτου του τόπου που ξέρει να γεννά αγωνιστές σε κάθε εποχή. Στεκόμαστε με σεβασμό και τιμή απέναντι σε τούτους τους αφανείς ήρωες που άφησαν τα κόκκαλα τους στην Κύπρο, δεσμευόμενοι πως ποτέ δεν θα τους ξεχάσουμε! Ένας λαός που ξέχνα τις ρίζες του και τους αγωνιστές του δεν έχει μέλλον.

Previous Article

ΑΝΑΣΑ: Η περιφερειακή αρχή Κράτσα αδυνατεί να απορροφήσει τα χρήματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 και τα στέλνει στην… μαύρη τρύπα του Άδωνι!

Next Article

Νερό κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα – Οι εξελίξεις κι οι θέσεις του ΚΚΕ

Σχετικά Άρθρα