Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: “Το Φρούριο της Ζακύνθου πρέπει να σωθεί και να αξιοποιηθεί”.

Εκπόνηση μελέτης για στερέωση Ενετικής πυριτιδαποθήκης και Φυλακών

Το Ενετικό Κάστρο της Ζακύνθου παίρνει θέση στα σχέδια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Τεχνικών Έργων Μανώλης Ορφανουδάκης συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών & Πολιτισμού Κατερίνα Μοθωναίου επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο το οποίο είναι σε επικίνδυνη κατάσταση και παρέλαβε το Τεχνικό Δελτίο ύψους 60.000 ευρώ προκειμένου να υποβληθεί για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων η εκπόνηση της μελέτης που αφορά στην στερέωση και αποκατάσταση της μεγάλης Ενετικής πυριτιδαποθήκης, αλλά και των κτιρίων των Φυλακών που βρίσκονται μέσα στο Φρούριο και διασώζονται μέχρι σήμερα.

Μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την σύνταξη της μελέτης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ως φορέα χρηματοδότησης και το Υπουργείο Πολιτισμού ως φορέα υλοποίησης, θα ακολουθήσει η υποβολή πρότασης για την χρηματοδότηση του έργου καθιστώντας το προσβάσιμο σε ντόπιους, έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Με συνεχή παρακολούθηση και συνεργασία, τόσο με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, όσο και με τις υπηρεσίες του Υπουργείου, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Πολιτισμού Κατερίνα Μοθωναίου, έφεραν εις πέρας τις διαδικασίες που απαιτούνται.

“Τα Κάστρα των Επτανήσων εκφράζουν την ιστορική ταυτότητά μας και προσδίδουν ξεχωριστή αξία στον σημερινό πολιτισμικό πλούτο”  δήλωσε η Περιφερειάρχης.

“Το Κάστρο της Ζακύνθου έχει επείγουσα ανάγκη στερέωσης και ανάδειξης. Είναι απόλυτα εγκαταλελειμμένο. Αν αυτό το Κάστρο υπήρχε σε άλλο μεσογειακό κράτος, θα είχε διασωθεί, θα είχε απορροφήσει εκατομμύρια κοινοτικών κονδυλίων και θα είχε δημιουργήσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, αναβάθμιση της εικόνας της πόλης, τεράστιες αξίες στην περιοχή της Μπόχαλης, και σοβαρούς λόγους επίσκεψης τουριστών” δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Πολιτισμού Κατερίνα Μοθωναίου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ