Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στέφανος Γκίκας: «Δυσφορία, Έκπληξη και Αγανάκτηση Προκαλούν οι Αποκαλύψεις για το Παραδικαστικό Κύκλωμα Παπαγγελόπουλου…»

Με αφορμή την έκδοση του Πορίσματος των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας της Προανακριτικής Επιτροπής για την παραπομπή του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο Βουλευτής Κερκύρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με δυσφορία, έκπληξη και αγανάκτηση οι Έλληνες πολίτες παρακολουθούν όσα αποκαλύπτονται για το «Σύστημα Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», με τα παραδικαστικά κυκλώματα, τα «μαγαζιά», τα «παραμάγαζα», το παρακράτος, τη διαφθορά, τις «εγκληματικές συμμορίες», την αποποίηση ευθυνών, το «κουκούλωμα», κλπ.

Το σίγουρο είναι ότι οι Έλληνες πολίτες απαιτούν την πλήρη διερεύνηση και τον έλεγχο από την Δικαιοσύνη και εφόσον πράγματι προκύψουν έκνομες ενέργειες, να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι, όσο ψηλά και αν αυτοί βρίσκονται.

Επίσης σίγουρο είναι, ότι έπρεπε να έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία για να εξαϋλώσει το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς»!

Στο πλαίσιο αυτό, από το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής των Βουλευτών της ΝΔ, προκύπτει με σαφήνεια ότι ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος παρενέβαινε, με την πολιτική ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε ανοικτές ποινικές υποθέσεις και τις διαμόρφωνε κατά τρόπο που μπορούσε να δημιουργήσει οικονομικό όφελος γι’ αυτόν και τους συνεργούς του, αλλά και πολιτικό όφελος για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πόρισμα των Βουλευτών μας, ζητά την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για οκτώ βαρύτατα αδικήματα, μεταξύ των οποίων: σύσταση εγκληματικής συμμορίας, δωροληψία και εκβιασμός. Παράλληλα, υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για τις πράξεις μη πολιτικών προσώπων, τριών δημοσιογράφων όπως και άλλων φυσικών προσώπων, που θα πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος τους στην υπόθεση.

Οι υποθέσεις αυτές θα φθάσουν μέχρι τέλους, μέχρι να αποδοθεί Δικαιοσύνη.»

Επισημαίνεται ότι από την πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής προτείνεται η παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου για: Ηθική αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας (239ΠΚ). Ηθική αυτουργία σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας (239ΠΚ). Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος (259 ΠΚ). Παράβαση καθήκοντος (259 ΠΚ) σε: α. Τουλουπάκη, β. Ράικου, γ. Αθανασίου, δ. Τσατάνη. Απόπειρα εκβίασης (385ΠΚ). Δωροληψία κρατικού αξιωματούχου (159ΠΚ). Δωροληψία υπαλλήλου (235ΠΚ). Εγκληματική οργάνωση – συμμορία (187ΠΚ).

Επίσης για τη Novartis, έχουν προκύψει συντριπτικά στοιχεία για τον τρόπο που το φερόμενο παραδικαστικό κύκλωμα Παπαγγελόπουλου έστησε αυτή την σκευωρία. Μεταξύ αυτών:
• Οι καταθέσεις ανώτερων εισαγγελικών λειτουργών που κατήγγειλαν εκβιασμούς προκειμένου να κατασκευάσουν άρον-άρον διώξεις κατά των 10 πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και δύο Πρωθυπουργοί. Υπενθυμίζεται ότι η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου κατέθεσε ότι: «Ο Δ. Παπαγγελόπουλος γνώριζε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία. Ήταν απαίτηση εκ μέρους του η κατασκευή στοιχείων. Απαίτησε να κατασκευάσω μάρτυρες που θα έλεγαν ό,τι έλεγαν κάποιες εφημερίδες».
• Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής κατέθεσε ότι υπήρχε «προειλημμένη απόφαση» για άσκηση ποινικής δίωξης «fast track» και σχέδιο προεκλογικής προφυλάκισης των Σαμαρά, Γεωργιάδη, Λοβέρδου και ότι η δίωξη του πρώην Πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου έγινε με ψεύτικο βίντεο.
• Τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι περίφημοι «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» παρανόμως εντάχθηκαν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, καθώς προσδοκούσαν οικονομικό όφελος για την ίδια υπόθεση.
• Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός ΗΠΑ – Novartis που δεν εντοπίζει εμπλοκή Ελλήνων πολιτικών και επιβεβαιώνει ότι ο μηχανισμός «Ρασπούτιν» δολίως εργαλειοποίησε έγγραφα του FBI προκειμένου να δώσει αποδεικτική ισχύ στις έωλες καταθέσεις των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο παρακρατικός μηχανισμός με την καθοδήγηση του κ. Παπαγγελόπουλου:
• Διοχέτευε σε συγκεκριμένα ΜΜΕ δημοσιεύματα σε βάρος πολιτικών, επιχειρηματιών και ανεπιθύμητων δημοσιογράφων που ήθελε να στοχοποιήσει.
• Χρησιμοποιούσε εν συνεχεία αυτά τα δημοσιεύματα αποστέλλοντάς τα σε εισαγγελικούς λειτουργούς προκειμένου να διενεργούνται προκαταρκτικές εξετάσεις.
• Όσοι εισαγγελείς αρνούνταν να υποκύψουν στις απαιτήσεις «Ρασπούτιν» και να προχωρήσουν σε παράνομες πράξεις, στοχοποιούνταν – συνήθως από τα ίδια ΜΜΕ. Τα νέα στοχευμένα δημοσιεύματα χρησιμοποιούνταν για να ξεκινήσουν πειθαρχικές διώξεις εναντίον των «απείθαρχων» εισαγγελέων για να καμφθεί η αντίστασή τους.

Αύριο, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020, η Βουλή θα αποφασίσει με μυστική ονομαστική ψηφοφορία για την παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ