Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στέφανος Γκίκας: «Η Ελλάδα ανήκει στους Κερδισμένους της Ευρωπαϊκής Συμφωνίας»

Με αφορμή την Συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα το πρωί, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μετά από τετραήμερες διαπραγματεύσεις, κατέληξε σε Συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης.
Πρόκειται για μία Συμφωνία, με την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση απέδειξε ότι στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και λαμβάνει ιστορικές αποφάσεις. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προχωρήσει σε έναν πολύ μεγάλο δανεισμό για λογαριασμό των κρατών-μελών, τον οποίο θα διαθέσει σε επιχορηγήσεις.
Αναμφίβολα, η Ελλάδαανήκει στους κερδισμένους της Συμφωνίαςκαταγράφοντας έτσι μία μεγάλη Εθνική επιτυχία. Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ενεργή συμμετοχή του στις διαπραγματεύσεις, συνδιαμόρφωσε τις αποφάσεις και πέτυχε μίαγενναία στήριξη για τη Χώρα μας.
Στην Ελλάδα αναλογούν περισσότερα από 70 δις Ευρώ. Πρόκειται για περίπου20 δις Ευρώ σε μορφή επιχορηγήσεων, 12,5 δις Ευρώ σε δάνεια και σχεδόν 40 δις Ευρώ από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.
Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι το 70% των επιχορηγήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης θα δεσμευτούν για τα έτη 2021 και 2022, ενώ το υπόλοιπο θα δεσμευτεί έως το τέλος του 2023. Πρόκειται λοιπόν για ένα τεραστίων διαστάσεων χρηματοδοτικό εργαλείο που θα δώσει άμεσα ανάσα στην Ελληνική Οικονομία και θα θέσει τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή της.
Η Κυβέρνησή μας διεκδίκησε το μείζον και το πέτυχε χάρη στην αξιοπιστία του Έλληνα Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που ανάκτησε ξανά την εμπιστοσύνη της Χώρας στο διεθνές επίπεδο.
Έχουμε στα χέρια μας μία σπουδαία ευκαιρία να προβούμε σε γενναίες μεταρρυθμίσεις, να εκσυγχρονίσουμε και να αναπτύξουμε την Οικονομία μας και κυρίως, να στηρίξουμε την Ελληνική επιχειρηματικότητα και τα νοικοκυριά, διασφαλίζοντας τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας και αυξάνοντάς τες.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ