Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Generation Europe ECO, ένα εφηβικό Summer Camp για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στην Κέρκυρα

Ο οργανισμός EUphoria με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την φιλοξενία του Summer Camp για εφήβους “Generation Europe ECO” με θέμα την περιβαλλοντική ευαισθησία και την εκπαίδευση σε αυτήν, στο Wilde Rose στην Δασιά της Κέρκυρας μεταξύ 22 Ιουλίου και 2 Αυγούστου.

Η ομάδα εφήβων του Generation Europe* από τη Βόνιτσα θα παρακολουθήσει ομιλίες και workshop από φορείς της Κέρκυρας όπως ο Ερημίτης plus, το Minimis, το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, την Πράσινη Γωνιά Άνω Κορακιάνας σχετικά με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών. Κατά την διάρκεια της παραμονή τους θα συνδέονται online καθημερινά με ομάδες νέων από την Γερμανία και την Πορτογαλία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Generation Europe καθώς και με την ομάδα του Nisyrio project από την Νίσυρο. Την Παρασκευή 31/7 θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός παραλίας με δημόσιο κάλεσμα σε συνεργασία με την ομάδα του Fridays for Future Corfu.

Στις μέρες μας η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση είναι κάτι που επιδιώκεται εκτενώς στην Ευρώπη. Η ομάδα του Generation Europe της Βόνιτσας του οργανισμού μας (βραβευμένη με το αργυρό βραβείο στον τομέα Φυσικό και Αστικό Περιβάλλον στο φεστιβάλ Voluntary Action 2019) αποτελείται από εφήβους που μέσα από τοπικές δράσεις εθελοντισμού, προσπαθούν να επηρεάσουν την τοπική τους κοινωνία, ώστε να υιοθετήσει ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης, παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Μέσα από την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα που διανύει τον τρίτο του χρόνο, έχουν καταφέρει να συναντηθούν με υπεύθυνους και να επηρεάσουν την τοπική τους κοινωνία να υιοθετήσει έναν πιο υγιή τρόπο ζωής ως προς το περιβάλλον και να κάνει πράξεις για να μειώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Παράλληλα, μέσω ταξιδιών στο εξωτερικό που έχουν προηγηθεί στα πλαίσια του προγράμματος, τα παιδιά έχουν αντλήσει γνώσεις και καλές πρακτικές από άλλα ευρωπαϊκά κράτη, που τα ευαισθητοποίησαν και αποτέλεσαν την κινητήρια δύναμη να αναζητήσουν καλύτερες παροχές στον τόπο τους, έχοντας τη γνώση πως προστατεύοντας το περιβάλλον τους, καλυτερεύουν τόσο τις ζωές τους, όσο και αυτές των μελλοντικών γενεών.

*Το Generation Europe είναι ένα πρόγραμμα του οργανισμού International Association for Education and Exchange (IBB e.V.) για την προώθηση μιας ενεργής ευρωπαϊκής ταυτότητας πολίτη. Πρόκειται για ένα διεθνές δίκτυο νεολαίας και ενθαρρύνει την διεθνή δράση. Συμμετέχουν 30 φορείς νεολαίας από 15 ευρωπαϊκές χώρες. Σε κάθε συνεργασία, οι νέοι από τρεις χώρες συνεργάζονται συνεχώς κατά τη διάρκεια τριών ετών για να ενεργοποιηθούν κοινωνικοπολιτικά. Εντοπίζουν προβλήματα στους τόπους τους, συναντώνται σε διεθνές επίπεδο και συνδιοργανώνουν τοπικές δράσεις.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ