Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Υπόμνημα της Τοπικής Επιτροπής ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας προς τον Υφυπουργό Υποδομών για τα προβλήματα υποδομών

Κύριε Υφυπουργέ
Ο Στίβος στη Κέρκυρα τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει τεράστιες επιτυχίες σε Πανελλήνιο και Διεθνές επίπεδο με Παγκόσμια ρεκόρ, Παγκόσμιες, Πανευρωπαϊκές ,Μεσογειακές , Βαλκανικές και Πανελλήνιες Νίκες.
Σήμερα αθλητές –ιες της Κέρκυρας κατέχουν 15 Πανελλήνια ρεκόρ και κατά το παρελθόν τα έχουν καταρρίψει περισσότερες από είκοσι πέντε φορές. Οι επιδόσεις αυτές προκαλούν θαυμασμό σε Πανελλήνιο επίπεδο αλλά πίκρα και απογοήτευση για την ανυπαρξία των αθλητικών υποδομών και κυρίως ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ για την προετοιμασία των αθλητών-ιων.
Δυστυχώς τα τελευταία 30 χρόνια θεσμικοί και πολιτικοί εκπρόσωποι αρκούνται σε διαπιστώσεις , εκτιμήσεις , θεωρίες , υποσχέσεις χωρίς να μεθοδεύουν και να διεκδικούν την επίλυση των προβλημάτων και την υλοποίηση των Στόχων που είναι :
1)Να κατασκευασθεί το σκέπαστρο πίσω από την μεγάλη κερκίδα του Εθνικού Σταδίου και να επιστρωθεί με ταρτάν ο χώρος , ώστε να χρησιμοποιείται όταν έχουμε κακές καιρικές συνθήκες αλλά και ως προθερμαντήριο που στερείται το Εθνικό Στάδιο.
2)Αναγόμωση επισκευή (σε μερικά σημεία) και γραμμογράφηση του στίβου που χρειάζεται άμεση παρέμβαση.
3)Αποπεράτωση του κτιρίου στα Προπύλαια του Σταδίου για την μόνιμη εγκατάσταση των γραφείων του ΣΕΓΑΣ.
4)Προμήθεια αθλητικών οργάνων στίβου για τις προπονήσεις και την διεξαγωγή αγώνων.
5)Να ευπρεπισθούν και να βελτιωθούν οι χώροι εσωτερικοί και εξωτερικοί για την ασφάλεια των αθλουμένων αλλά και την προσέλκυση της Νεολαίας στον Αθλητισμό.
6) Να βελτιωθούν οι γηπεδικές υποδομές στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας και Νότιας Κέρκυρας και να εξοπλισθούν τα στάδια με αθλητικά όργανα στίβου , καθότι οι δύο Δήμοι καλλιεργούν τον στίβο και μάλιστα έχουν σημαντικές επιτυχίες.
Κύριε Υφυπουργέ
Η παρουσία σας στη Κέρκυρα μας δίνει ελπίδες ότι μπορείτε να μας βοηθήσετε και με συνοπτικές νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες να επιλυθούν και να υλοποιηθούν τα ανωτέρω.
Πιστεύουμε ότι αυτά τα παιδιά που πολλές φορές για τις επιτυχίες τους ανακρούσθηκε ο Εθνικός ΄Υμνος και αναρτήθηκε η Ελληνική Σημαία ,αξίζουν καλύτερες συνθήκες άθλησης.
Τους χρωστάει η Πολιτεία , προς όφελος όχι μόνον του αθλητισμού αλλά και μιας καλύτερης κοινωνίας για το μέλλον της Πατρίδας μας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ