Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΑΝΑΣΑ: Η αλήθεια για το τουριστικό καταφύγιο Σπηλιάς (Καφέ Γυαλί) Κέρκυρας

Το τουριστικό καταφύγιο Σπηλιάς (Καφέ Γυαλί) Κέρκυρας, με εργασία και συνεργασία 3,5 χρόνων μεταξύ της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ και του ΔΣ ΟΛΚΕ/Στεφανίδης, βαδίζει στον δρόμο της υλοποίησης με την προώθηση της δημοπράτησης του έργου από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Κέρκυρας της ΠΙΝ.

Παραθέτουμε μικρό ιστορικό για την υπηρέτηση της αλήθειας και της αξιοπρέπειας:

Το έργο ήταν σε εγκατάλειψη από το 2012 όταν, μετά την εκτέλεση της πρώτης φάσης, παρουσιάστηκαν προβλήματα τεχνικά, οικονομικά και διαχειριστικά (έλλειψη μελετών, δυστροπία και απαιτήσεις αναδόχου εργολήπτη, έλλειψη επιπλέον πόρων).

Η ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ, εκτιμώντας την μεγάλη σημασία του έργου για την πόλη και την οικονομία, το έθεσε σε προτεραιότητα. Με την εξαιρετική συνεργασία του προέδρου του ΟΛΚΕ κ. Στεφανίδη καταστρώθηκε το σχέδιο της ολοκλήρωσης, που θα περιλάμβανε όχι μόνο τις εκκρεμότητες του λιμενικού έργου αλλά και την αποκατάσταση ενός χρόνιου προβλήματος αποχέτευσης της περιοχής.

Ο ΟΛΚΕ/Στεφανίδης ως κύριος του έργου ανέλαβε την ευθύνη των μελετών, η ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ ανέλαβε την εξασφάλιση των πόρων και την εκτέλεση του έργου.

(η φωτογραφία είναι την 1/3/2016 από σύσκεψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη/ΑΝΑΣΑ με την συμμετοχή των αρμοδίων για την υλοποίηση του σχεδιασμού αυτού)

Οι μελέτες ολοκληρώθηκαν στο τέλος του 2018, και την 28/02/2019 ο Περιφερειάρχης ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ εξέδωσε την ειδική πρόσκληση για την υποβολή πρότασης στο ΠΕΠ/ΕΣΠΑ 2014-2020 ως έργο “phasing”, δεσμεύοντας και το ποσόν των 9,7 εκατ. ευρώ.

Την 13/4/2019 το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ αποφασίζει την υποβολή της πρότασης για το ποσόν των 9,7 εκατ. ευρώ.

Η πρόταση αυτή αξιολογήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση (ενός έτους!) και εντάχθηκε στο ΠΕΠ/ΕΣΠΑ την 30/4/2020 με απόφαση της νυν περιφερειάρχη.

Σήμερα διαβάσαμε δελτίο τύπου της ΠΙΝ/Κράτσα και ακούσαμε δηλώσεις, όπου κάποιοι/κάποιες δηλώνουν ανερυθρίαστα πως ξεμπλόκαραν δήθεν το έργο!

Τους παροτρύνουμε, για την αξιοπιστία των θεσμών που υπηρετούν αλλά και των ιδίων προσωπικά, να σταματήσουν την προσπάθεια σφετερισμού της δουλειάς άλλων.

Τους συμβουλεύομε να διοχετεύσουν την ενέργεια τους από την καπηλεία της δράσης των άλλων στην προσπάθεια για σύντομη και ποιοτική κατασκευή της δεύτερης αυτής φάσης του έργου στην Σπηλιά.

Γιατί το 2012, τότε που κάποιοι πολιτικοί τους συνοδοιπόροι βούλιαξαν το έργο και το καθήλωσαν χρεωμένο για οκτώ ακόμη χρόνια, δεν είναι πολύ μακριά!

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ