Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επίσκεψη της ΑΝΑΣΑ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας επισκέφθηκαν την Πέμπτη 23/7/2020 οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κέρκυρας της ΑΝΑΣΑ Αλέκος Μιχαλάς (αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου) και Μάχος Γαβαλάς.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΑΝΑΣΑ ενημερώθηκαν από τον Διοικητή των Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Αρχιπύραρχο κ Ι. Πανόπουλο και τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Κέρκυρας Πύραρχο κ. Ν. Κολοβό για τον σχεδιασμό και την ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ιδιαίτερα την αντιπυρική περίοδο που διανύουμε.

Τα δύο στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρθηκαν στις ελλείψεις σε ό,τι αφορά την προμήθεια υλικού ασφαλείας για το προσωπικό, υλικό που έχει ζητηθεί από την ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις του νόμου.

Οι δύο Περιφερειακοί Σύμβουλοι ζήτησαν να ενημερωθούν σε ποια φάση βρίσκονται οι πρωτοβουλίες που είχαν παρθεί από την ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ κατά την προηγούμενη περιφερειακή περίοδο.

Σχετικά με την χρηματοδότηση από την ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ με 230.000 € τον Φλεβάρη του 2019 για την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτήριο του παλιού Νοσοκομείου ώστε να μεταστεγασθεί ο 1ος Πυροσβεστικός Σταθμός,  ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Περιφέρειας κ Πανόπουλος ανέφερε ότι η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης.

Ο διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε από την Π.Υ. για την αγορά ειδικών διασωστικών οχημάτων, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιόνια Νησιά 2014-2020 τον Οκτώβρη 2017 με το ποσό των 1.050.000 €, ήταν άγονος.

Ο διαγωνισμός για την προμήθεια πυροσβεστικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και πλημμυρικών φαινομένων (αγορά πυροσβεστικών οχημάτων, υδροφόρων κ.α.) ύψους 3.500.000 €, που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιόνια Νησιά 2014-2020 το Οκτώβριο 2017, βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης.

Οι δύο Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κέρκυρας της ΑΝΑΣΑ, αφού ευχαρίστησαν τα στελέχη της Π.Υ. για την ενημέρωση, αλλά πολύ περισσότερο για το έργο που επιτελούν και προσφέρουν στην κοινωνία οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, δεσμεύτηκαν ότι ως ΑΝΑΣΑ θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το έργο τους με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ