Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η Περιφέρεια στηρίζει έμπρακτα τον πολιτισμό στη Λευκάδα

Συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας
με την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Πολιτισμού

Στη Λευκάδα βρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Πολιτισμού, Κατερίνα Μοθωναίου, για συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, πάνω σε θέματα αρμοδιότητάς της.

“Ο πολιτιστικός πλούτος της Λευκάδας είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για την Περιφέρειά μας και ως νέα Περιφερειακή Αρχή στηρίζουμε με σημαντικές πρωτοβουλίες τη διατήρηση και την ανάδειξή του καθως επίσης και την ενθάρυνση της δημιουργικότητας των κατοίκων” δήλωσε η κ. Μοθωναίου με την ολοκλήρωση της σύσκεψης εργασίας με τον κ. Κτενά.

Στη συνέχεια οι δύο Αντιπεριφερειάρχες επισκέφθηκαν σημαντικά μνημεία της Λευκάδας, ενώ η κ. Μοθωναίου είχε την ευκαιρία και για επαφές με συλλόγους και φορείς του νησιού.
Κατά την επίσκεψη στις εργασίες ανάδειξης του Κάστρου της Αγ. Μαύρας, διαπιστώθηκε η σημαντική πρόοδος των εργασιών που έχουν φέρει στο φως νέα στοιχεία του μνημείου και υπήρξε δέσμευση για επέκταση της χρηματοδότησης και για νέες εργασίες στο Κάστρο.

Επίσης, η κ. Μοθωναίου συναντήθηκε με τον ηγούμενο της Παναγίας της Φανερωμένης, πατέρα Νικηφόρο Ασπρογέρακα, και επισκέφθηκε το ιστορικό μοναστήρι της Κόκκινης Εκκλησιάς στα Πλατύστομα Λευκάδας, όπου η μελέτη για την αποκατάστασή της πρόκειται να προκηρυχθεί το προσεχές διάστημα.

Τέλος, η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Πολιτισμού είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Φιλαρμονικής Λευκάδας και του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου “Ορφεύς”, όπου δεσμεύτηκε για την εξεύρεση χρηματοδότησης για το κτίριο του “Ορφέα”.

Στο περιθώριο των επισκέψεων και των συναντήσεων οι δύο Αντιπεριφερειάρχες επισκέφθηκαν και τον ΧΑΔΑ Λευκάδας, αφού η κ. Μοθωναίου έχει και την ιδιότητα του μέλους του διοικητικού συμβουλίου του νέου περιφερειακού ΦΟΔΣΑ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ