Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τι θα γίνει με τις εργατικές κατοικίες στον Άγιο Ιωάννη; Αγωνιούν οι δικαιούχοι

Με υπόμνημα που κατέθεσαν οι δικαιούχοι των εργατικών κατοικιών στον Άγιο Ιωάννη εκφράζουν την έκδηλη αγωνία τους για το μέλλον του έργου. Ακολουθεί το υπόμνημα:
«Έχουν περάσει έντεκα (11!) χρόνια από τότε που κληρώθηκαν οι δικαιούχοι των εργατικών κατοικιών του οικισμού του πρώην ΟΤΕΚ στον Άγιο Ιωάννη, στην Κέρκυρα. Τα σπίτια είναι έτοιμα και ρημάζουν από την κλεισούρα, καθώς δεν έχει γίνει το έργο αποχέτευσης που είναι απαραίτητο για την λειτουργικότητα του οικισμού.
Με υποσχέσεις οι 176 λαϊκές οικογένειες εμπαίζονται αφού όλοι μαζί (Δήμαρχοι, Βουλευτές και Διοικητές του ΟΑΕΔ) τους τάζουν ότι σε λίγους μήνες θα μπουν στα σπίτια τους. Πρόκειται για ξενοδοχοϋπάλληλους, πολύτεκνους, χαμηλοσυνταξιούχους, που πληρώνουν την εισφορά υπέρ ΟΤΕΚ, με παρακράτηση από το μισθό τους. Πρόκειται για χρήματα των εργαζομένων που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό κι όμως το έργο δεν τελειώνει γιατί δεν έχει αποχετευτικό στη περιοχή. Ακριβώς απέναντι όμως λειτουργεί η ΑΚΟΥΑΛΑΝΤ τεράστιο πάρκο με νεροτσουλήθρες και μεγαθήριο-ξενοδοχείο που έχει λυμένο το αποχετευτικό!
Στην εφημερίδα της κυβερνήσεως στο ΦΕΚ 585, ΤΕΥΧΟΣ Β’/ 24 ΦΕΒ 2020, δημοσιεύθηκε τροποποίηση ΚΥΑ για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς λυμάτων από τον οικισμό. Παραθέτουμε το απόσπασμα από το ΦΕΚ «Η κατασκευή του έργου “κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση αγωγού μεταφοράς λυμάτων από τον οικισμό του τ. ΟΕΚ ΚΕΡΚΥΡΑ V (ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ) στην Ε.Ε.Λ. Πέλεκα – Σιναράδων” καθίσταται αναγκαία στα πλαίσια του κοινωνικού σκοπού του Λογαριασμού Κοινωνικής Πολιτικής, καθώς η ολοκλήρωσή του θα επιφέρει την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του οικισμού. Η κατασκευή του έργου θα υλοποιηθεί μέσω προγραμματικής σύμβασης που θα καταρτιστεί μεταξύ του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κέρκυρας και του Δήμου Κέρκυρας, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3669/2008, όπως ισχύουν. Η δαπάνη για την υλοποίηση του έργου δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των 1.900.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του Λογαριασμού Κοινωνικής Πολιτικής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού».
Μετά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης, η οποία δεσμεύει ΟΑΕΔ, Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, ΔΕΥΑΚ και εργολήπτρια εταιρεία για την παράδοση του έργου στους δικαιούχους εντός 6 μηνών, δεν έχουμε δει να ξεκινούν τα έργα που μας υποσχέθηκαν.
Για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος το καλοκαίρι, που είναι ιδανικό για τέτοιες εργασίες, απαιτούμε να ξεκινήσουν αμέσως οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου, ώστε να λυθεί το αποχετευτικό και να μπούμε στα σπίτια μας.
Θα είναι εγκληματική κάθε καθυστέρηση, καθώς με την νέα οικονομική κρίση που πυροδότησε ο κορονοϊός, οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην Κέρκυρα βιώνουν στο πετσί τους την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια και την άγρια φτώχεια. Πλέον πολλές οικογένειες δεν έχουν να πληρώσουν το νοίκι τους και απειλούνται με εξώσεις!
11 χρόνια τώρα χορτάσαμε λόγια και υποσχέσεις! Η συμπαράσταση μόνο με έργα μπορεί να εκφραστεί!
Οι δικαιούχοι στο δρόμο του αγώνα, απαιτούμε να μπούμε φέτος στα σπίτια μας»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ