Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τρία ανοιχτά Ζητήματα έθεσε ο Στέφανος Γκίκα με Επιστολή του προς την Νίκη Κεραμέως

Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απέστειλε ο Βουλευτής  Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, στην οποία έθεσε τρία ζητήματα που αφορούν εκπαιδευτικούς, υποψήφιους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και απόφοιτους του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γκίκας επανέφερε για δεύτερη φορά το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συμμετείχαν στην προκήρυξη 1ΓΕ/2019 μέσω Α.Σ.Ε.Π. και στην οποία παρουσιάστηκαν τεχνικά προβλήματα κατά την καταβολή του παράβολου. Αυτό είχε ως συνέπεια ένας πολύ μεγάλος αριθμός αναπληρωτών εκπαιδευτικών, άνω των 1800, να μείνουν εκτός του προσωρινού πίνακα κατάταξης.

Ο Στέφανος Γκίκας εστίασε στο γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί θα μείνουν εκτός εργασίας για 3 χρόνια, πράγμα που θα τους προκαλέσει πολύ σημαντικό οικονομικό πρόβλημα, αλλά και δυσκολίες στην περαιτέρω επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Ζήτησε από την Υπουργό Παιδείας, να εξεταστεί σε συνεργασία με το Α.Σ.Ε.Π. τρόπος διευθέτησης του ζητήματος ώστε να συμπεριληφθούν στους προσωρινούς πίνακες.

Επιπλέον, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει με τους υποψήφιους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που διαγωνίστηκαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις με το παλιό σύστημα. Παρατηρείται ότι κυρίως στο 3ο πεδίο υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ του αριθμού των υποψηφίων και των θέσεων που τους αναλογούν, καθότι αυτές είναι σημαντικά λιγότερες.

Ο κ. Γκίκας μετέφερε στην κα Κεραμέως το αίτημα άρσης αυτής της αδικίας, έτσι ώστε η αντιστοιχία των θέσεων για όσους διαγωνίστηκαν με το νέο και με το παλιό σύστημα να είναι ανάλογη του αριθμού των υποψηφίων.

Τέλος, αναφέρθηκε σε ένα ζήτημα που έχει προκύψει με τους απόφοιτους Σχολών πενταετούς φοίτησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπου όσοι αποφοίτησαν πριν το 2016 δεν λαμβάνουν από το Υπουργείο Παιδείας το πιστοποιητικό το οποίο αποδίδει τον τίτλο Master και συνεπώς σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. δεν λαμβάνουν την μοριοδότηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Αυτό συμβαίνει διότι οι συγκεκριμένες σχολές μετονομάστηκαν το 2016. Όμως το  ίδιο το Πολυτεχνείο εκδίδει σχετικό πιστοποιητικό, εξισώνοντας τις σχολές και προ της μετονομασίας τους το 2016 και μετά.

 Ο Στέφανος Γκίκας σημείωσε ότι οι παλιότεροι απόφοιτοι στερούνται μορίων, πράγμα που τους αδικεί και ζήτησε την επανεξέταση του ζητήματος.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ