Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ταξιδιωτική οδηγία και από την Γερμανία για τα ταξίδια στην Ισπανία|Καραντίνα και από Νορβηγία

Ακολουθώντας την Βρετανία και η Γερμανία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την αποφυγή ταξιδιών σε συγκεκριμένες περιοχές στην Ισπανία, ενώ και η Νορβηγία επιβάλλει καραντίνα 190 ημερών σε όσους επιστρέφουν από την ιβηρική χερσόνησο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα ταξιδιωτική οδηγία του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία εκδόθηκε σήμερα, οι Γερμανοί τουρίστες παροτρύνονται να μην ταξιδεύουν στους προορισμούς Αραγωνία , Navarra, Καταλονία, Βαρκελώνη και  Costa Brava, χωρίς ωστόσο να συγκαταλέγονται στις «περιοχές υψηλού κινδύνου».

Η κυβέρνηση της Καταλανίας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για αυτή την απόφαση, ενώ η περιφερειακή κυβέρνηση της Αραγονίας χαρακτήρισε την ταξιδιωτική σύσταση του Βερολίνου «μεροληπτική».

Η Γερμανία είχε καταργήσει την ταξιδιωτική οδηγία προς την Ισπανία από τις 21 Ιουνίου, όπου και τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη είχαν ξεκινήσει να ανοίγουν σταδιακά τα σύνορά τους. Ταυτόχρονα την ίδια περίοδο η Ισπανία μόλις είχε βγει από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας σταμάτησε να εκδίδει επίσημη ταξιδιωτική προειδοποίηση ή να προσθέτει τις τρεις ισπανικές περιοχές σε μια λίστα με περιοχές υψηλού κινδύνου. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από ζώνες υψηλού κινδύνου, πρέπει να υποβληθούν σε υποχρεωτικό τεστ ιών κατά την επιστροφή τους στη Γερμανία.

Ωστόσο, μία πρόσφατη αύξηση στα κρούσματα είχε ως αποτέλεσμα να γίνει πιο αυστηρή η χρήση μάσκας ενώ σε μερικές περιοχές, όπως η Βαρκελώνη, συνίσταται στους κατοίκους να μη βγαίνουν από το σπίτι τους.

Ωστόσο, η Γερμανία δεν είναι η μόνη χώρα που ανησυχεί για ταξίδια στην Ισπανία. Η Νορβηγία επέβαλε καραντίνα 10 ημερών για άτομα που επέστρεφαν από την Ιβηρική χερσόνησο και η Γαλλία προέτρεψε τους πολίτες να μην πάνε στην Καταλονία.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
Οπτικοακουστικό υλικό ενόψει της ημερίδας, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00, Ιόνιος Ακαδημία – Κέρκυρα), με θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη”, στο πλαίσιο του συμποσίου “Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια” που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα (21-25/9/2022)