Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κεραμέως: Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Δύο είναι τα σενάρια για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων από τις 7 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι τα σχολεία, λόγω κορωνοϊού, θα ανοίξουν είτε σε πλήρη σύνθεση αλλά με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, είτε με εκ περιτροπής διδασκαλία όπως έγινε τον Μάιο.

«Με βάση τα τωρινά δεδομένα το επικρατέστερο σενάριο είναι το πρώτο» τόνισε  μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ σημείωσε ότι δεν έχει ακόμα ληφθεί απόφαση.

«Η απόφαση θα ληφθεί τον Αύγουστο με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα» πρόσθεσε.

Η υπουργός ανέφερε επίσης ότι τα παιδιά αρρωσταίνουν λιγότερο και μεταδίδουν πιο δύσκολα τον ιό στους ενήλικες και σημείωσε ότι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό.

«Προβλέπει ότι ισχύει για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Τα ιδιωτικά σχολεία, όπως κάθε ιδιωτική επιχείρηση, μπορούν να διαχειριστούν το προσωπικό τους. Απελευθερώνουμε τα ιδιωτικά σχολεία από τον υπέρμετρο κρατικό παρεμβατισμό».

Η Νίκη Κεραμέως έκανε λόγο για ένα καθεστώς ακόμα πιο προστατευτικό για τους εκπαιδευτικούς και τόνισε ότι δίνονται σε εκείνους πρόσθετες δυνατότητες απασχόλησης, όπως σε φροντιστήρια.

«Έτσι θα έχουν επιπλέον πηγές εισοδήματος» τόνισε.

Τέλος, όσον αφορά στον εκπαιδευτικό που εξύβρισε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σημείωσε ότι ζητήθηκε άμεσα η ανάκληση των καθηκόντων του, ενώ πραγματοποιείται έρευνα για το συγκεκριμένο πρόσωπο και το έργο του ως εκπαιδευτής προσφύγων.

Ειδήσεις σήμερα:

Στέφανος Χίος: Πού στρέφονται οι αρχές για την δολοφονική επίθεση κατά του δημοσιογράφου

Μύκονος – Nammos Vs Kensho: Πόλεμος με «φράγματα» και εσώρουχα στην Ψαρού

Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, ΟΤΑ και καταστήματα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ