Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κορωνοϊός – Δείτε το νέο spot για την έξαρση των κρουσμάτων

«Όλοι μαζί αντιμετωπίσαμε με επιτυχία το πρώτο κύμα του Covid-19, αλλά ο κίνδυνος δεν έφυγε και δεν πρέπει να ξεχαστούμε τώρα που είναι καλοκαίρι» αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον κορωνοϊό.

«Όπως ακούσαμε τους ειδικούς όλο αυτό το διάστημα, τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας και τώρα που ανοίγουμε σταδιακά την Ελλάδα σε επισκέπτες» αναφέρει επίσης ο πρωθυπουργός ο οποίος συνοδεύει την ανάρτησή του με ένα νέο βίντεο.

Δείτε την ανάρτησή του

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 35 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Aναλυτικότερα τα νέα κρούσματα εντοπίζονται:

– τέσσερα (4) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– δεκαεπτά (17) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,

– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας είναι 4.227, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε εκκλησίες και σε άλλους κλειστούς χώρους.  Όπως διευκρίνισε αυτό είναι κάτι που συζητείται τις τελευταίες ημέρες λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά δεν είναι ακόμη αποφασισμένο πότε και αν θα ληφθεί απόφαση και ποιους χώρους θα αφορά.

Όπως είπε ο κ.Πέτσας, παρά τη μικρή αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, η Ελλάδα παραμένει σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από πολλές άλλες χώρες. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής μας. Που έχει δημιουργήσει έναν ειδικό αλγόριθμο, ο οποίος μας βοηθά να παίρνουμε αποφάσεις για το πώς θα κατανείμουμε τους στοχευμένους ελέγχους μας στις πύλες εισόδου της χώρας. Που εφαρμόζει αποτελεσματική παρακολούθηση και ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Που προβλέπει από συγκεκριμένα, αυστηρά, αλλά λειτουργικά, υγειονομικά πρωτόκολλα, μέχρι δωμάτια καραντίνας ώστε να αποφεύγεται η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Όλα αυτά δεν τα κάνουν άλλες χώρες, ούτε στην έκταση, ούτε στον ολότητά τους. Είμαστε -και κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να παραμείνουμε- μια ασφαλής χώρα, για κατοίκους και επισκέπτες. Αυτή, άλλωστε, ήταν και η στρατηγική που χαράξαμε όταν προχωρούσαμε στη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και ανοίγαμε τις πύλες της χώρας στους επισκέπτες της. Από την αρχή καταστήσαμε σαφές ότι θα παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, και ανάλογα θα αναπροσαρμόζουμε τις αποφάσεις μας. Στο διάστημα που πέρασε αναγκαστήκαμε -εξαιτίας της επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων στις βαλκανικές χώρες- να αυστηροποιήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις εισόδου από τα χερσαία σύνορά μας.

Ειδήσεις σήμερα

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Χτυπάω ξύλο, αλλά ελπίζω να είμαστε και οι 3 στους Τελικούς»

Έρευνα – κορωνοϊός: Πότε υπάρχει γενετική προδιάθεση για σοβαρή νόσο COVID-19

Super League 1: Επικυρώθηκε ομόφωνα η βαθμολογία για τις θέσεις 1-6

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ