Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μήνυση για τη φωτιά του 2017 στα Κύθηρα κατέθεσε ο δήμαρχος του νησιού

O Δήμος Κυθήρων δια του δημάρχου του Ευστράτιο Χαρχαλάκη κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά μήνυση για την αδράνεια του Πυροσβεστικού Σώματος το καλοκαίρι του 2017, όταν η πυρκαγιά κατέστρεψε ένα μεγάλο τμήμα του νησιού. Η μήνυση κατατέθηκε μετά τους αποκαλυπτικούς απομαγνητοφωνημένους διαλόγους που ήρθαν στο φως της δημοσιότητα μεταξύ του πρώην αρχηγού του ΠΣ Βασίλη Ματθαιόπουλου και του δικαστικού εμπειρογνώμονα Δημήτρη Λιότσιου, σχετικά με το πόρισμα του τελευταίου για την φωτιά στην Ανατολική Αττική τον Ιούλιο του 2018.

Κατά τις συνομιλίες αυτές ακούγεται ο κ. Ματθαιόπουλος να απειλεί και να εκβιάζει τον κ. Λιότσιο προκειμένου να συντάξει «λευκό» πόρισμα για πολιτικά πρόσωπα, για τους τότε υπεύθυνους του ΠΣ και της τοπικής αυτοδιοίκησης, κ.λπ. Μάλιστα, προκειμένου να συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις του ο κ. Ματθαιόπουλος ανέφερε ως παράδειγμα στον κ. Λιότσιο το παιχνίδι που παίχτηκε, για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη, που τον άφησε και στα Κύθηρα και στη Μάνη χωρίς εναέρια μέσα.

Μάλιστα, με τις αποκαλύψεις αυτές, ήδη έχουν ανασυρθεί από το αρχείο οι δικογραφίες για την φωτιά στα Κύθηρα και την Μάνη το καλοκαίρι του 2017.

Ο δήμαρχος Κυθήρων μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τις επίμαχες συνομιλίες ζητεί από την Εισαγγελία Πειραιά, «τον ποινικό έλεγχο των ανωτέρω πράξεων και παραλείψεων, καθώς και όσων τυχόν προκύψουν από την προδικασία, και την ποινική δίωξη και τιμωρία κάθε τυχόν υπαίτιου προσώπου, όπως ο νόµος ορίζει».

Το πλήρες κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς έχει ως εξής:

egg1

eg2

eg3

eg4

eg5

eg6

egg7

eg9

eg8

g10

eg11

eg12

eg13

eg14

egg15

Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση Μαντλίν: Έρευνες με εκσκαφέα σε κήπο στο Ανόβερο

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους στην Μαδρίτη

Κεραμέως: Δύο σενάρια για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ