Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παπαθανάσης: Η υπόθεση του κοροναϊού δεν έχει φύγει – Αν απαιτηθεί θα ληφθούν περισσότερα μέτρα

«Η υπόθεση του κοροναϊού δεν έχει φύγει. Είμαστε εν μέσω της κρίσης. Η Επιτροπή συνεχίζει να συνεδριάζει και αν χρειαστεί θα πάρουμε επιπλέον μέτρα» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

«Είμαστε σε εγρήγορση και επαγρύπνηση, η Επιτροπή μπορεί να πει ότι πρέπει να φοράμε τη μάσκα και κάπου άλλου πέρα από τα σούπερ μάρκετ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι «από την πρώτη στιγμή ο κ. Μητσοτάκης πήρε πολύ γρήγορα αποφάσεις και δεν είχαμε έκρηξη κρουσμάτων όπως σε άλλες χώρες».

«Εφόσον οι επιδημιολόγοι παρακολουθούν το χάρτη των κρουσμάτων, αν απαιτηθεί θα ληφθούν περισσότερα μέτρα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι τα όπλα που έχουμε έναντι του κοροναϊού είναι «η υγιεινή των χεριών, η αποστασιοποίηση και η μάσκα».

«Ανά πάσα στιγμή μπορεί να οι ειδικοί μπορεί να πουν ότι πρέπει να φορέσουμε τη μάσκα και στους φούρνους και του υπόλοιπους χώρους που πωλούν τρόφιμα», σημείωσε επιπρόσθετα.

Αναφορικά με τα πανηγύρια, ο κ. Παπαθανάσης εκτίμησε ότι «η απαγόρευση των πανηγυριών θα παραταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου».

Όσον αφορά την εστίαση και τον τουρισμό, ο υφυπουργός δήλωσε ότι «τρέχουν τα μέτρα έως το τέλος Ιουλίου και η εστίαση και ο τουρισμός έχουν λάβει τη δέουσα στήριξη».

«Ταμείο θα κάνουμε τέλος Ιουλίου», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Αφού λάβει τα στοιχεία το υπουργείο Οικονομικών θα αποφασιστεί αν θα ληφθούν νέα μέτρα», εξήγησε ο κ. Παπαθανάσης.

 

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ