Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ για καθυστερήσεις στη χρήση μάσκας

Με κριτική διάθεση υποδέχτηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη γενικευμένη χρήση της μάσκας σε καταστήματα και χώρους επαφής με το κοινό, αρχής γενομένης από αύριο.

«Εδώ και έναν μήνα περιμένουμε μία εξήγηση από την κυβέρνηση για ποιο λόγο κατήργησε την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα πολυκαταστήματα. Σήμερα, αφού τα κρούσματα έχουν αυξηθεί ραγδαία, η κυβέρνηση τρέχει άρον άρον να επιβάλλει εκ νέου την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε μία σειρά από κλειστούς χώρους και καταστήματα λιανικής» σχολίασε η Κουμουνδούρου και διερωτήθηκε ακόμη «για ποιο λόγο, και παρά τις αντίθετες εισηγήσεις των ειδικών, η κυβέρνηση δεν προχωρά στην υποχρεωτική χρήση μάσκας και στις εκκλησίες, όπως κάνει εκ των υστέρων σε μια σειρά από χώρους μαζικής συνάθροισης;».

«Εν μέσω πανδημίας, το εξαιρετικά σοβαρό θέμα της δημόσιας Υγείας δεν μπορεί να μετατρέπεται σε πεδίο πειραματισμών, παλινωδιών και πολιτικών τακτικισμών της κυβέρνησης», κατέληξε η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Από την στιγμή που οι ειδικοί εκτιμούσαν εδώ και μέρες, ότι η χρήση μάσκας πρέπει να είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, η σχετική απόφαση της Κυβέρνησης κακώς καθυστέρησε» σχολίασε από πλευράς του και το Κίνημα Αλλαγής, σημειώνοντας ότι «έστω και τώρα όμως πρέπει να εφαρμοστεί σωστά και χωρίς εξαιρέσεις. Στα θέματα της προστασίας της δημόσιας υγείας, αυτές δεν επιτρέπονται».

Απευθυνόμενο στην κυβέρνηση, «οφείλει οφείλει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε οι κανόνες προστασίας να τηρούνται και στους τόπους λατρείας. Αλλά και στις κάθε φύσεως ανεξέλεγκτες συγκεντρώσεις», καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής.

Ειδήσεις σήμερα:

Στέφανος Χίος: Πού στρέφονται οι αρχές για την δολοφονική επίθεση κατά του δημοσιογράφου

Μύκονος – Nammos Vs Kensho: Πόλεμος με «φράγματα» και εσώρουχα στην Ψαρού

Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, ΟΤΑ και καταστήματα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ