Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στέφανος Χίος: «Δεχόμουν απειλές» είπε στην πρώτη του κατάθεση μετά την επίθεση

Σύντομη ήταν η πρώτη κατάθεση του Στέφανου Χίου στις Αστυνομικές Αρχές. Ο δημοσιογράφος ο οποίος νοσηλεύεται ακόμη στο ΚΑΤ είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας που ερευνούν την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του ότι το τελευταίο διάστημα δεχόταν απειλές για την αποκαλυπτική δημοσιογραφία που ασκεί. Επίσης ο δημοσιογράφος είπε στους αστυνομικούς ότι την ώρα που έφτασε στο σπίτι του και ετοιμαζόταν να μπει στο γκαράζ, ένας κουκουλοφόρος πλησίασε με γρήγορα βήματα την μεριά του αυτοκινήτου από την οποία βρισκόταν ο Στέφανος Χίος, και πυροβόλησε δυο φορές κατά πάνω του με τις σφαίρες να τον πετυχαίνουν σε λαιμό και στήθος.

Με απίστευτη ψυχραιμία ο δημοσιογράφος όπως είπε στους αστυνομικούς άνοιξε με δύναμη την πόρτα, η οποία χτύπησε το χέρι του δράστη ενώ άρχιζε να φωνάζει με αποτέλεσμα να τραπεί σε φυγή ο κουκουλοφόρος ενώ του είχε μπλοκάρει και το όπλο των 9mm.

Η αστυνομία θα επισκεφθεί και πάλι τον Στέφανο Χίο για περαιτέρω πληροφορίες, ενώ ο δημοσιογράφος παραμένει νοσηλευόμενος στο ΚΑΤ. Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει περισυλλέξει δυο κάλυκες ενώ έχει και το υλικό από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος τόσο του σπιτιού του Στέφανου Χίου όσο και παρακείμενων κατοικιών. Σύμφωνα με όσα έχει πει η σύζυγος του Στέφανου Χίου η ίδια άκουσε φωνές και βγήκε από το σπίτι για να δει τι γίνεται αλλά δεν πρόλαβε να δει το δράστη.

Ειδήσεις σήμερα:

Τριήμερος καύσωνας στη χώρα με 40άρια: Νέοι χάρτες – «Φλέγεται» η μισή Ευρώπη, κακοκαιρία στα βορειοδυτικά

Γώγος (Θέμα 104.6): Πρέπει να απαγορευθούν πανηγύρια, αθλητικοί αγώνες και beach party

Θετικά στον κορωνοϊό τέσσερα μέλη οικογένειας στη Λέσβο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ