Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Χαρδαλιάς: Αυτό είναι το «όπλο» μας για να εντοπίζουμε τα εισαγόμενα κρούσματα

Σε μια σημαντική αποκάλυψη για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα μπορεί να ελέγξει τα εισαγόμενα κρούσματα και να τα περιορίσει, προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την εβδομαδιαία τακτική ενημέρωση για τον covid-19. Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στον αλγόριθμο με την κωδική ονομασία EVA. Πρόκειται για έναν σύνθετο αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύχθηκε από δυο Έλληνες και δυο ξένους επιστήμονες. Πρόκειται για τους κυρίους Κίμων Δρακόπουλο, Γιάννη Βλαχογιάννη, Vishal Gupta και Hamsa Bastani.

Ο αλγόριθμος EVA ο οποίος δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, συνδυάζει τα δεδομένα από τα τεστ που γίνονται στις πύλες εισόδου αλλά και τα δεδομένα από την φόρμα που συμπληρώνουν οι ταξιδιώτες 24 ώρες πριν από την άφιξή τους στη χώρα μας. Έτσι δημιουργείται ένα προφίλ για κάθε επισκέπτη.

Με χιλιάδες επισκέπτες να φθάνουν στα σημεία εισόδου της χώρας, η Ελλάδα δεν μπορεί να δοκιμάσει όλους όσους εισέρχονται και ενδέχεται να έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Με τον αλγόριθμο EVA οι υγειονομικές αρχές εστιάζουν σε ποιους θα γίνουν τα τεστ, ενισχύοντας την δημόσια υγεία και ασφάλεια. Όπως είπε και ο κ. Χαρδαλιάς αυτή τη στιγμή υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα όσον αφορά την Ισπανία, λόγω αλλαγής των επιδημιολογικών δεδομένων εκεί και για το λόγο αυτό έχουν αυξηθεί τα τεστ από επισκέπτες που προέρχονται από τη συγκεκριμένη χώρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Δένδιας: Προϋπόθεση για διάλογο με την Τουρκία ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου

ΓΕΕΘΑ: Η υπερσύγχρονη πυραυλάκατος «Καραθανάσης» εντάχθηκε στη δύναμη του Στόλου

Παντρεύεται η ανιψιά της πριγκίπισσας Νταϊάνα Αμέλια Σπένσερ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ