Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

STR: Αύξηση της κερδοφορίας των ξενοδοχείων στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, χωρίς ζημίες τα καταλύματα full service ακόμα και στο 50% της πληρότητας

Σε καλύτερο ποσοστό κινήθηκαν τα μεικτά λειτουργικά έσοδα των ξενοδοχείων ανά διαθέσιμο δωμάτιο στις ΗΠΑ, σε μηνιαία βάση κατά τον Ιούνιο, βάσει των στοιχείων της STR.

Ωστόσο, η πτώση κινείται σε πρωτοφανή επίπεδα σε ετήσια βάση, καθώς τον Απρίλιο διαμορφώθηκε στο -116.9%, τον Μάιο στο -110.1% και τον Ιούνιο στο -105.4%. Παρά ταύτα είναι θετικό το γεγονός ότι μερικά καταλύματα full service, «ρέφαραν» ακόμα και στο 50% της πληρότητά τους.

Πιο συγκεκριμένα, από τη σύγκριση σε ετήσια βάση προκύπτουν τα εξής:

  • GOPPAR: -105.4% με το τελικό ποσό να ανέρχεται στα -5.89 δολάρια
  • TRevPAR: -81.3% με το τελικό ποσό να ανέρχεται στα 46.95 δολάρια
  • EBITDA PAR: -124.6% με το τελικό ποσό να ανέρχεται στα 20.85 δολάρια
  • LPAR (Έξοδα Εργασίας): -59.6% με το τελικό ποσό να ανέρχεται στα 31.21 δολάρια

Ηυποδιευθύντρια οικονομικής απόδοσης της STR, Raquel Ortiz, παρατηρεί αύξηση της αποδοτικότητας όλων των μετρικών μονάδων με βελτίωση σε κάθε τμήμα εσόδων εκτός από το F&B. Ωστόσο, το γενικό GOPPAR κινήθηκε αρνητικά αν και υπήρξαν μερικά καταλύματα που «ρέφαραν» λειτουργώντας στο 50% της πληρότητάς τους.

Οι κορυφαίες αγορές με τα υψηλότερα επίπεδα TrevPAR και GOPPAR ήταν οι Tampa/St. Petersburg, Florida (TrevPAR: 116 δολάρια, GOPPAR: 35 δολάρια) και Anaheim/Santa Ana, California (TrevPAR: 110 δολάρια, GOPPAR: 28 δολάρια).

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ