Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αλέκος Αυλωνίτης: Επιτέλους, να μπει ένα τέλος!

Η τραγική απώλεια του 12χρονο κοριτσιού από τη Βουλγαρία στον Άγιο Στέφανο Αυλιωτών σοκάρει την Κέρκυρα και το πανελλήνιο, έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των ανθρώπινων πνιγμών στο νησί μας, ενώ καταδεικνύει τη σοβαρότητα της ευθύνης φύλαξης και επιτήρησης τουλάχιστον, των πολυσύχναστων παράλιων.

Με ερώτηση που είχα καταθέσει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έλεγχου στις 22/05/2020 γνωστοποιούσα στα Υπουργεία Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού, τα ανησυχητικά στοιχεία και ειδικότερα για τους 27 πνιγμούς μεταξύ 2011 και 2020 που έλαβα από τον Κεντρικό Λιμενάρχη της Κέρκυρας Αντιπλοίαρχο Λιμενικού Σώματος κ. Ιωάννη Σταθούρο.

Με αυτόν τον τρόπο επιχείρησα να δηλώσω στην Πολιτεία, την ανάγκη υπέρβασης των γραφειοκρατικών εμποδίων και την απαίτηση διευκόλυνσης των διαδικασιών πρόσληψης ειδικευόμενου προσωπικού στη ναυαγοσωστική. Μέλημά μου ήταν και είναι σε τοπικό επίπεδο να αφυπνίσουμε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και να επικαιροποιήσουμε αυτό, των αρμόδιων Δημοτικών Αρχών για το κρίσιμο αυτό, ζήτημα που κάθε καλοκαίρι προκαλεί την πιο δυσάρεστη και πικρή ανάμνηση για τον τόπο μας και τους επισκέπτες του.

Σε συνέχεια, της πρωτοβουλίας ανάδειξης της επικίνδυνης ανόδου των ανθρωπίνων πνιγμών στις παραλίες του νησιού μας, δυστυχώς μετά και το χθεσινό άδικο χαμό του 12χρονου κοριτσιού, ενώ προηγήθηκαν πιθανόν κι άλλοι δύο τις προηγούμενες ημέρες, υποχρεούμαι να απευθυνθώ δημόσια προς τους Δημάρχους της Κέρκυρας και των Παξών ρωτώντας τους συγκεκριμένα, τι έπραξαν ειδικά για το ζήτημα όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Η κατάσταση απαιτεί τη μέγιστη δυνατή προσήλωση και συνεργασία σε τοπικό επίπεδο, καθώς και τη λήψη επιπρόσθετων δραστικών μέτρων για την αποφυγή άλλης ή άλλων ανθρώπινων απωλειών. Έχουμε χρέος να σταματήσουμε να μένουμε απλοί παρατηρητές!

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ