Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αρκουμανέας (πρόεδρος ΕΟΔΥ): Είμαστε σε εγρήγορση από τα αυξημένα κρούσματα – Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να μας ξεφύγουν οι αριθμοί

«Ανεξαρτήτως αν είναι υποχρεωτικές οι μάσκες, δεν πρέπει να είναι το πρόστιμο που θα μας κάνει να τις φοράμε. Το κίνητρο θα πρέπει να είναι ότι προσέχουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο , πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμενέας.

Ο κ. Αρκουμανέας επισήμανε ότι «είμαστε σε εγρήγορση από τα αυξημένα κρούσματα, όχι σε πανικό, αλλά σε επαγρύπνηση».

«Άλλαξαν οι οδηγίες γιατί είναι δυναμική κατάσταση και πολλές οδηγίες προσαρμόζονται ανάλογα με την πορεία της επιδημίας», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να μας ξεφύγουν οι αριθμοί, όπως δε μας ξέφυγαν στην αρχή», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

«Τα μέτρα συνεχώς αλλάζουν ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και στις χώρες προέλευσης των τουριστών», διευκρίνισε ο κ. Αρκουμανέας.

Αναφορικά με την πιθανότητα της χρήσης της μάσκας στα σχολεία, σημείωσε ότι «θα εξετάσουμε και την κατάσταση τον Σεπτέμβριο για να δούμε τι θα κάνουμε με τα σχολεία.

Όσον αφορά τις εκκλησίες, ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε: «Για μένα το υποχρεωτικό με την αυστηρή σύσταση είναι το ίδιο. Αν θα υπάρχει πρόστιμο, δυστυχώς αναγκαστικά μπαίνει, ενώ δε θα έπρεπε. Η δημόσια υγεία δεν επιβάλλεται με πρόστιμα».

Αναφορικά με το ότι ο κόσμος μπορεί να έχει κουραστεί με τα συνεχόμενα μέτρα, ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι «πρέπει να καταλάβουμε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται, χωρίς να φτάσουμε στα δεδομένα της γειτονικής Ιταλίας».

Ερωτηθείς αν θα επαναληφθεί η ενημέρωση με τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο πρόεδρος ΕΟΔΥ απάντησε: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια απόφαση, χωρίς να αποκλείεται τίποτα».

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ