Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γεύσεις και Κατακτήσεις: Η ιστορία της κερκυραϊκής κουζίνας στο θέατρο

ο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας παρουσιάζει το έργο «Γεύσεις και Κατακτήσεις», βασισμένο στην Ιστορία της Κουζίνας της Κέρκυρας, όπως αυτή απεικονίζεται στις παραδοσιακές Κορφιάτικες συνταγές, που αντανακλούν την πολύπλοκη Ιστορία των Κατακτήσεων της Κέρκυρας.

Το έργο θα παρουσιαστεί σε δύο εκδοχές. Ως 45λεπτο θεατρικό ντοκιμαντέρ, με ξεχωριστό σενάριο και γυρίσματα σε διάφορα εμβληματικά σημεία της Κέρκυρας, που έχουν σχέση με τη γαστρονομία, τον τουρισμό και τη γευσιγνωσία (το κτήμα Αμπελώνας, βιοτεχνίες κουμ-κουάτ, αναδεικνύοντας προϊόντα ΠΟΠ όπως το νούμπουλο, καινοτόμες βιομηχανίες κ.α) αλλά και σε ιστορικά σημεία όπως το πετρόχτιστο αρχοντικό του 1500, της οικογενείας Λάσκαρι, στο οποίο έζησε και η συγγραφέας Νινέττα Λάσκαρι, του βιβλίου «Κέρκυρα μια ματιά στο χρόνο» που αποτέλεσε την αφορμή για αυτό το έργο. Επίσης, στις 30 και 31 Ιουλίου, θα παρουσιαστεί ως θεατρικό έργο, στο Θερινό Θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Μον Ρεπό και ταυτόχρονα στο γύρω υπαίθριο χώρο, θα πραγματοποιηθεί έκθεση τοπικών προϊόντων.

Στόχος είναι η προβολή της κερκυραϊκής γαστρονομίας, η προώθηση των τοπικών προϊόντων και της τοπικής οικονομίας και η παρουσίαση των ειδικών μορφών τουρισμού που προσφέρει το νησί, μέσω της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του.

Θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου», Μον Ρεπό, Κέρκυρα.
Παραστάσεις: Πέμπτη 30 & Παρασκευή 31 Ιουλίου, ώρα 21:00.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
Οπτικοακουστικό υλικό ενόψει της ημερίδας, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00, Ιόνιος Ακαδημία – Κέρκυρα), με θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη”, στο πλαίσιο του συμποσίου “Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια” που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα (21-25/9/2022)