Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κος Γρηγόρης Τάσιος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά FM

Ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κος Γρηγόρης Τάσιος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Πρωινή Πτήση» με το δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο.
Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
Γ.ΤΑΣΙΟΣ: Είναι μια χρονιά covid και όταν βλέπεις ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα συνέχεια αλλάζουν κατά βάση προς το χειρότερο, μιλάω παγκόσμια αλλά τις τελευταίες μέρες η ανησυχία υπάρχει και στην Ελλάδα δεν μπορείς να κάνεις επιχειρείν. Εμείς κάναμε το χρέος μας όταν ζητήθηκε από την κυβέρνηση να μπούμε μπροστά, να ανοίξουμε τα ξενοδοχεία μας περιμένοντας κάποιες αφίξεις και σε συνεργασία κάναμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Γ.ΤΑΣΙΟΣ: Ο μέσος όρος πληρότητας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι περίπου στο 25%. Αντιλαμβάνεστε είναι πάρα πολύ μικρό το ποσοστό και μπαίνουμε στον Αύγουστο, υπάρχει μια μικρή κινητικότητα 5 με 20 Αυγούστου από την εσωτερική αγορά αλλά και αυτό δεν αρκεί να καλύψει μισό Ιούνιο, ολόκληρο Ιούλιο…μια σεζόν που δεν ξεκίνησε ποτέ στην ουσία.
Γ.ΤΑΣΙΟΣ: Στην ελληνική αγορά θα κάνουμε μια προσπάθεια, σε συνεννόηση με τις τοπικές ενώσεις, για μια έκπτωση 20% σε πενθήμερα πακέτα σε όλες τις κατηγορίες των ξενοδοχείων για να μπορέσουμε να δώσουμε μια περισσότερη ώθηση. Βέβαια όταν έχεις τόσο μεγάλη απώλεια τζίρου δεν είναι ότι θα κάνει τη διάφορά εμείς όμως θέλουμε να έχουμε και την ελληνική πελατεία όσο είναι δυνατόν περισσότερο κοντά μας.
Γ.ΤΑΣΙΟΣ: Έχουμε ένα φοβικό κλίμα το οποίο κάνει και τον έλληνα πελάτη να μην θέλει να ταξιδέψει. Αυτό το βλέπουμε από το ότι τον Ιούλιο δεν είχαμε σχεδόν τίποτα από διανυκτερεύσεις ελλήνων.
Αναφερόμενος στα κίνητρα για μείωση των εξόδων μετακίνησης των ταξιδιωτών
Γ.ΤΑΣΙΟΣ: Η μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δόθηκε η δυνατότητα τώρα να συμβεί και αυτό ειναι άρα πολύ σημαντικό. Επηρεάζει φυσικά και το πακέτο γιατί αντίστοιχα υπάρχουν κάποιες εκπτώσεις. Το καλύτερο για την ελληνική ξενοδοχεία και τη διαμονή θα ήταν το ΦΠΑ στη διαμονή να πάει στο 6% , αμέσως αυτό θα ήταν αρκετές μονάδες προς τα κάτω που θα κόστιζε το τουριστικό πακέτο. Δεν έχει συμβεί, είναι στόχος για το 2021 για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε μια ανταγωνιστικότητα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ