Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πρόεδρος εστιατόρων (Θέμα 104,6): Στο 70% η πτώση του τζίρου στο κέντρο της Αθήνας

«Υπάρχει πολύ μεγάλη δυσκολία στο χώρο της εστίασης» ανέφερε ο Γιάννης Δαβερώνης, πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής στον «Θέμα 104,6» και τους Γιάννη Μακρυγιάννη και Βασίλη Γούλα αναφορικά με την κίνηση στα καταστήματα του κλάδου.

Παρόλο που «ασφαλώς τηρούνται όλα τα μέτρα στα καταστήματα», όπως διαβεβαίωσε ο κ. Δαβερώνης, «θα αρχίσει πάλι ο κόσμος να κάθεται στο σπίτι του, θα πηγαίνει να παίρνει ένα σουβλάκι και ένα αναψυκτικό και να κάνει βόλτες τους δρόμους», τόνισε ο ίδιος, με αφορμή τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την πανδημία. «Εμείς σίγουρα κοιτάμε τα θέματα υγείας, αλλά υπάρχουν κάποιες επενδύσεις, κάποια οικονομικά αποτελέσματα που θα μας απασχολήσουν από Σεπτέμβριο» προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων, προβλέποντας πως «κάποια καταστήματα θα κλείσουν».

Ερωτηθείς για τη ζήτηση αυτήν την περίοδο, «στην εστίαση στο παραλιακό μέτωπο το Σαββατοκύριακο έχουν αρκετή δουλειά, τα καταστήματα σε πλατείες και γειτονίες έχουν κάποιους πελάτες δικούς τους και έχουν δουλειά περιέγραψε ο Πρόεδρος, αλλά “η μεγάλη καταστροφή είναι στο κέντρο τη Αθήνας που δούλευε με τον τουρισμό», εξήγησε ο ίδιος.

«Το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται σε μεγάλη δυσκολία», σημείωσε ο κ. Δαβερώνης, προσδιορίζοντας ότι η πτώση του τζίρου στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας κυμαίνεται σήμερα στο 60% και «θα πάει στο 70%», συνολικά.

Επιπλέον, σε επιχειρήσεις στο παραλιακό μέτωπο της Ανατολικής Αττικής σημειώνεται πτώση του τζίρου 30%-35% ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων, «αλλά δεν ξέρουμε ακόμη πως θα εξελιχθεί». «Μπορεί να μπορεί να υπάρξει μια σχετική άνοδος τον Αύγουστο αν κόσμος δεν φύγει», πρόσθεσε. Παράλληλα, ο κ. Δαβερώνης παρατήρησε πως «σίγουρα τα Σαββατοκύριακα είναι πολύ πιο δυνατά και υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις (στην εστίαση) που δεν ανοίγουν Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και εκκινούν από την Πέμπτη» τη λειτουργία τους.

Ερωτηθείς ως προς την ενίσχυση για τους απασχολούμενους σε επιχειρήσεις σε αναστολή, «τα 534 ευρώ για εμάς, επιχειρηματίες που έχουμε επενδύσει και χαλάσει χρήματα, δεν είναι τα έξοδα ούτε μιας ημέρας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων και εστίασε στον δανεισμό, καταλήγοντας πως «δεν υπάρχουν επιχειρηματίες που θα αντέξουν να επιστρέψουν» τα χρήματα που έχουν δανειστεί, αν δεν υπάρξουν αναδιαρθρώσεις και φοροαπαλλαγές.

Ειδήσεις σήμερα:

Καύσωνας: Χτυπάει «40αρια» το θερμόμετρο με ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο – Δείτε χάρτες με τις θερμοκρασίες

Κορωνοϊός: Ξεφεύγει η κατάσταση μέσα από τα κέντρα διασκέδασης – Πρωτοβουλίες από Χρυσοχοΐδη

Το υποψήφιο εμβόλιο της Moderna δοκιμάστηκε σε πιθήκους και παρείχε προστασία στην Covid-19

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ