Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γώγος (λοιμωξιολόγος): Το καλοκαίρι θα έχουμε πολλούς ασυμπτωματικούς και διασπορά σε όλη τη χώρα

«Η έλλειψη προσαρμογής του κόσμου δημιούργησε την ανάγκη να αναβαθμιστεί η ισχυρή σύστασης για τη χρήση της μάσκας» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καινούργια μέρα» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος.

Ο κ. Γώγος σημείωσε ότι «η σύσταση παραμένει και για τους υπόλοιπους χώρους», ωστόσο όπως «αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να αναβαθμιστεί και σε άλλους χώρους».

«Αν διαπιστωθεί ότι δεν τηρείται ο περιορισμένος αριθμός ατόμων σε κάποια μέρη, μπορεί να χρειαστεί να επιβληθεί και αλλού», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο λοιμωξιολόγος επισήμανε ότι «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επιβληθεί και στις εκκλησίες ενόψει του 15αύγουστου αν δεν τηρηθούν τα μέτρα της εν ισχύ εγκυκλίου».

«Προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο για τη σημαντικότητα της χρήσης της μάσκας, γιατί η ισχυρή σύσταση υπάρχει», τόνισε ο κ. Γώγος.

Ακόμη διευκρίνισε ότι «αν φορούν και οι δύο μάσκες η περίπτωση μετάδοσης είναι πολύ μικρή» και τόνισε πως «το πρώτο και βασικότερο μέτρο είναι η απόσταση».

«Το καλοκαίρι θα έχουμε πολλούς ασυμπτωματικούς και διασπορά σε όλη τη χώρα λόγω του καλοκαιριού, γεγονός που αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για μεγάλη εξάπλωση του ιού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα προστασίας, ο κ. Γώγος δήλωσε ότι «ανάμεσα στα συζητούμενα μέτρα είναι και η χρήση μάσκας».

«Τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στο σχολικό και πανεπιστημιακό περιβάλλον, γιατί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν προσφέρει ό,τι προσφέρει η επαφή με το δάσκαλο», υπογράμμισε επιπρόσθετα.

«Η βλάβη που μπορεί να προκύψει είναι μεγαλύτερη, αν δεν επιστρέψουν στην κανονική δραστηριότητα», πρόσθεσε.

Εν κατακλείδι, ο κ. Γώγος ανέφερε πως «εφόσον αποφασίσουμε ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονική λειτουργία των σχολείων και δεν μπορούν αν τηρηθούν οι αποστάσεις, πρέπει να μπουν οι μάσκες».

 

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ