Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κραυγή αγωνίας από τους ξενοδόχους: Στο 25% η μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία αποκαλύπτει ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας

«Μια χρονιά Covid» χαρακτηρίζει τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινή πτήση» με τον δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο.

Μάλιστα ο κ. Τάσιος αποκαλύπτει πως αν και τελειώνει ο Ιούλιος η «μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία φθάνει περίπου στο 25%» τονίζοντας πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για τους επαγγελματίες του κλάδου.

«Αφορά κατά βάση ξένους τουρίστες, αλλά είναι πολύ χαμηλότερο το ποσοστό γιατί δεν έχουν ανοίξει πολλά ξενοδοχεία» τονίζει ενώ συμπληρώνει πως παρ’ όλα αυτά «θα κάνουμε μια προσπάθεια σε συνεργασία με τοπικές ενώσεις για μια έκπτωση 20% στην ελληνική αγορά σε πενθήμερα πακέτα για να δώσουμε περισσότερη ώθηση».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γρηγόρη Τάσιου στα Παραπολιτικά 90,1: 

«Είναι μια χρονιά covid και όταν βλέπεις ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα συνέχεια αλλάζουν κατά βάση προς το χειρότερο, μιλάω παγκόσμια αλλά τις τελευταίες μέρες η ανησυχία υπάρχει και στην Ελλάδα δεν μπορείς να κάνεις επιχειρείν. Εμείς κάναμε το χρέος μας όταν ζητήθηκε από την κυβέρνηση να μπούμε μπροστά, να ανοίξουμε τα ξενοδοχεία μας περιμένοντας κάποιες αφίξεις και σε συνεργασία κάναμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

«Ο μέσος όρος πληρότητας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι περίπου στο 25%. Αντιλαμβάνεστε είναι πάρα πολύ μικρό το ποσοστό και μπαίνουμε στον Αύγουστο, υπάρχει μια μικρή κινητικότητα 5 με 20 Αυγούστου από την εσωτερική αγορά αλλά και αυτό δεν αρκεί να καλύψει μισό Ιούνιο, ολόκληρο Ιούλιο…μια σεζόν που δεν ξεκίνησε ποτέ στην ουσία», τόνισε ο ίδιος.

«Στην ελληνική αγορά θα κάνουμε μια προσπάθεια, σε συνεννόηση με τις τοπικές ενώσεις, για μια έκπτωση 20% σε πενθήμερα πακέτα σε όλες τις κατηγορίες των ξενοδοχείων για να μπορέσουμε να δώσουμε μια περισσότερη ώθηση. Βέβαια όταν έχεις τόσο μεγάλη απώλεια τζίρου δεν είναι ότι θα κάνει τη διάφορά εμείς όμως θέλουμε να έχουμε και την ελληνική πελατεία όσο είναι δυνατόν περισσότερο κοντά μας», σημείωσε επιπρόσθετα.

«Έχουμε ένα φοβικό κλίμα το οποίο κάνει και τον έλληνα πελάτη να μην θέλει να ταξιδέψει. Αυτό το βλέπουμε από το ότι τον Ιούλιο δεν είχαμε σχεδόν τίποτα από διανυκτερεύσεις ελλήνων», δήλωσε ο κ. Τάσιος.

Αναφερόμενος στα κίνητρα για μείωση των εξόδων μετακίνησης των ταξιδιωτών, σημείωσε: «Η μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δόθηκε η δυνατότητα τώρα να συμβεί και αυτό ειναι άρα πολύ σημαντικό. Επηρεάζει φυσικά και το πακέτο γιατί αντίστοιχα υπάρχουν κάποιες εκπτώσεις. Το καλύτερο για την ελληνική ξενοδοχεία και τη διαμονή θα ήταν το ΦΠΑ στη διαμονή να πάει στο 6% , αμέσως αυτό θα ήταν αρκετές μονάδες προς τα κάτω που θα κόστιζε το τουριστικό πακέτο. Δεν έχει συμβεί, είναι στόχος για το 2021 για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε μια ανταγωνιστικότητα».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ